Sávlezárás az Árpád hídon dilatációs szerkezet cseréje miatt két éjjel

Két éjszaka, 2018. április 24-ről 25-re (keddről szerdára) és 25-ről 26-ra (szerdáról csütörtökre) virradóra az Árpád hídon Buda felé tartó közúti forgalmat a Népfürdő utcai lehajtónál átterelik az ellenkező irányú útpályára, majd a Szentlélek térnél térhetnek vissza. A híd éjszakai félpályás lezárására a dilatációs (azaz a tartószerkezet hőváltozás okozta mozgásait felfogó) szerkezetek cseréje miatt van szükség. A BKK kéri az autósokat, hogy a villamosvágányokon történő áthaladás miatt fokozott figyelemmel, a megszokottnál alacsonyabb sebességgel vezessenek. A terelés idején Pest felől nem lehet majd a Margitszigetre behajtani, csak Buda felől; a szigetről kihajtani mind Buda, mind Pest felé lehetséges.

A munkavégzés miatt ezen a két éjszakán a budai végállomása felé közlekedő 901-es, a 918-as és a 937-es buszjárat nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóhelyen.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. április 24.

Budapesti Közlekedési Központ