Rendszeres karbantartás miatt pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett áprilisban több éjszakán

Budapest, 2024. március 27. – A 6-os villamos helyett április 1-től 4-ig, továbbá április 8-tól 11-ig és 22-től 25-ig, hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön éjszaka pótlóbusz jár karbantartás miatt. A munkák a hétvégét nem érintik, péntekről szombatra, szombatról vasárnapra, valamint vasárnapról hétfőre virradó éjjel a villamosok közlekednek.

Április 1-én, 2-án, 3-án és 4-én, hétfőről keddre, keddről szerdára, szerdáról csütörtökre és csütörtökről péntekre virradó éjszaka, továbbá április 8-tól 11-ig és 22-től 25-ig minden éjjel a 6-os villamos karbantartás miatt nem közlekedik, helyette a 6-os pótlóbusszal lehet utazni.

A 6-os villamospótló autóbusz a közúton közlekedik, amelyekre a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- vagy leszállni. A járat a Széll Kálmán tér felé nem áll meg a Margitszigetnél.

A 931-es autóbusz ezeken az éjszakákon Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

A karbantartás a hétvégét nem érinti, péntekről szombatra, szombatról vasárnapra, valamint vasárnapról hétfőre virradó éjjel villamosok közlekednek.

Az utazások megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt az applikációban jegyet és bérletet is lehet vásárolni. A BKK emellett több felületen is tájékoztatja ügyfeleit a közlekedési változásokról: közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a BKK Info oldalon, közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.