Pótlóbuszok járnak a H5-ös HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között 2017. október 14-én és 15-én

A H5-ös HÉV helyett 2017. október 14-én és 15-én (szombaton és vasárnap) pótlóbuszok járnak Békásmegyer és Szentendre között, mert a Budakalász, Szentendrei úti átjáróban átépítési munkálatokat; Budakalász Lenfonó és Pomáz között garanciális javításokat; Pomáz állomáson pedig kitérőjavítást végez a MÁV-HÉV Zrt. Ezen a két napon a szerelvények csak a Batthyány tér és Békásmegyer állomás között közlekednek, a 160-as autóbusz végállomási fel- illetve leszállóhelye módosul. A pótlóbuszokon a kerékpár szállítása megengedett. A Budakalász, Szentendrei úti HÉV-átjárót ebben az időszakban a közúti forgalom elől elzárják.

A H5-ös pótlóbusz Szentendre H felé a Békásmegyer H–Csobánka tér–Ország út–Budakalász, Budai út–Pomázi út–Pomáz, Budakalászi út–Árpád fejedelem útja– József Attila utca–Hősök tere–Mártírok útja– HÉV-átjáró–Szentendrei út–Szentrendre, Dobogókői út–Dózsa György út–Állomás tér–Szentendre H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Békásmegyer H (felszállóhely): a 160-as autóbusz felszállóhelyén a Csobánka téri fordulóban;
 • Budakalász, Budai út: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Budai út 64. szám (a templom) előtt;
 • Budakalász, Lenfonó H: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Budai út 12. szám előtt;
 • Szentistvántelep H: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Pomázi út 30. számmal szemben, a gyalogos átkelő után;
 • Pomáz H: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Volán pályaudvarnál levő körforgalom után, az áruház előtt;
 • Pomáz, Dózsa György utca: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Szentendre, Papírgyár: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Egyetem: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Szentendre H (leszállóhely): a Volán pályaudvar kijelölt leszállóhelyén.

A H5-ös pótlóbusz Békásmegyer H felé a Szentendre H–Állomás tér–Dózsa György út–Dobogókői út–Pomáz, Szentendrei út–HÉV-átjáró–Mártírok útja–Hősök tere–József Attila utca–Árpád fejedelem útja–Pomáz, Volán pályaudvar–Árpád fejedelem útja–Budakalászi út–Budakalász, Pomázi út–Budai út–Budapest, Ország út–Csobánka tér–Békásmegyer H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Szentendre H (felszállóhely): a Volán pályaudvaron a 8-as kocsiálláson;
 • Egyetem: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Papírgyár: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pomáz, Dózsa György utca: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pomáz H: a Volán pályaudvaron, a körforgalom után a másodikként érintett megállóhelyen;
 • Szentistvántelep H: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Pomázi út 21. szám előtt;
 • Budakalász, Lenfonó H: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Pomázi út 1. szám (HÉV-átjáró torkolat) előtt;
 • Budakalász, Budai út: a 943-as autóbusz megállóhelyén a Budai út 67. szám előtt;
 • Békásmegyer H (leszállóhely): a 160-as autóbusz leszállóhelyén a Csobánka téri fordulóban.

A pótlás ideje alatt a 160-as autóbusz a Csobánka téri autóbusz-fordulóban található le-, illetve felszállóhelye helyett a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér M irányú Békásmegyer H megállóhelyén áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótló járatokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek. A pótló-járat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV-megállóknak megfeleltetni:

Megállóhelyek

Érintett viszonylat H5-ös HÉV megállóhelyei
Budakalász, Budai út H5 Budakalász
Pomáz, Dózsa György utca H5 Pomáz
Papírgyár H5 Pannóniatelep
Egyetem H5

Pannóniatelep

A H5-ös pótlóbusz azon megállóhelyei közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.