Pótlóbusz jár a HÉV helyett az Örs vezér tere és Cinkota között május 5-én és 6-án

2018. május 5-én (szombaton) és 6-án (vasárnap) karbantartási munkák miatt rövidített útvonalon közlekedik a HÉV a gödöllői és a csömöri vonalon: a H8-as HÉV Gödöllő és Cinkota, a H9-es pedig Csömör és Cinkota között. Az Örs vezér tere és Cinkota között pótlóbusz viszi az utasokat H8-as jelzéssel.

Május 5-én (szombaton) és 6-án (vasárnap) a H8-as és a H9-es HÉV rövidített útvonalon, Gödöllő és Cinkota, illetve Csömör és Cinkota között közlekedik. A HÉV-szerelvények indulási időpontjai ezen a hétvégén kis mértékben módosulnak, menetrendjük a BKK honlapján– a H8-asé ezen a linken, a H9-esé pedig ide kattintva – tekintető meg.

A HÉV által nem érintett vonalszakaszon, az Örs vezér tere M+H és Cinkota H között pótlóbusz közlekedik H8-as jelzéssel.

  • A Cinkota felé tartó pótlóbuszra az Örs vezér tere M+H végállomáson a 244-es busz megállójában, ezt követően Mátyásföld, repülőtér H megállóhelyig a 44-es busz megállóiban, majd onnan Cinkota H végállomásig a 92-es busz megállóiban lehet felszállni.
  • Az Örs vezér tere felé pótlóbuszra a Cinkota H végállomáson a 174-es és a 175-ös busz megállójában, ezt követően Mátyásföld, Imre utcáig a 92-es busz megállóiban, majd az Örs vezér tere M+H végállomásig a 44-es busz megállóiban lehet felszállni.

A pótlóbuszok indulásáról a BKK FUTÁR utazástervezőben és a közterületi kijelzőkön csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.  A pótlóbusz zavartalan közlekedése érdekében az Örs vezér tere M+H végállomáson a 44-es buszra a 144-es járat felszállóhelyén, a 144-es buszra pedig a 174-es járat felszállóhelyén lehet felszállni.

A HÉV és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új jegyet érvényesíteni, a már kezelt jegyet annak számkocka nélküli végén azonban újra érvényesíteni kell. Ha Ön mindkét végén számkockával ellátott átszállójeggyel utazik, kérjük, azt se kezelje újra, hogy az későbbi, újabb átszálláskor érvényesíthető legyen.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. május 3.

Budapesti Közlekedési Központ