Pótlóbusz jár a H6-os HÉV helyett Szigetszentmárton-Szigetújfalu H és Ráckeve H között 2017. november 4-étől november 18-áig

A H6-os HÉV helyett 2017. november 4-én (szombaton) az első járatindulástól november 18-án (szombaton) az utolsó járatindulásig pótlóbusz jár Szigetszentmárton-Szigetújfalu H és Ráckeve H között, pályakarbantartás miatt. A munkák ideje alatt a HÉV-szerelvények a MÁV-HÉV Zrt. meghirdetett menetrendjétől eltérő időpontokban Közvágóhíd és Tököl; Közvágóhíd és Dunaharaszti külső; valamint Közvágóhíd és Szigetszentmárton-Szigetújfalu között közlekednek. Közvágóhíd H végállomáson az első HÉV-szerelvényhez való csatlakozás biztosítása érdekében módosul a kora reggeli órákban minden nap a 2-es villamos, a hétvégi napokon pedig a 24-es villamos menetrendje. Kerékpár szállítása valamennyi pótlóbuszon megengedett.

A H6-os pótlóbusz Ráckeve H felé Szigetszentmárton-Szigetújfalu H–Állomás utca–Vasút utca–Ráckevei út–51107-es főút–Ráckeve, Kossuth Lajos utca–Ráckeve H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Szigetszentmárton-Szigetújfalu H: a Volán-megállóhelyen Szigetszentmárton-Szigetújfalu állomásépület mögött;
 • Szigetszentmárton, Dózsa György utca: a Volán-megállóhelyen a Vasút utcában a Ráckevei út kereszteződése előtt;
 • Horgásztanyák H: a HÉV-pótlóbusz megállóhelyén a főút mentén;
 • Angyalisziget H: a HÉV-pótlóbusz megállóhelyén a főút mentén;
 • Ráckeve H (leszállóhely): a Volán-megállóhelyen a HÉV-állomás mellett.

A H6-os pótlóbusz Szigetszentmárton-Szigetújfalu H felé a Ráckeve H–Kossuth Lajos utca–51107-es főút–Szigetszentmárton, Ráckevei út–Vasút utca–Állomás utca–Szigetszentmárton-Szigetújfalu H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Ráckeve H (felszállóhely): a Volán-megállóhelyen a HÉV-állomással szemben, a főúton, a buszforduló mellett;
 • Angyalisziget H: a HÉV-pótlóbusz megállóhelyén a főút mentén;
 • Horgásztanyák H: a HÉV-pótlóbusz megállóhelyén a főút mentén;
 • Szigetszentmárton, Dózsa György utca: a Volán-megállóhelyen a Vasút utcában a Dózsa György utca torkolata előtt;
 • Szigetszentmárton-Szigetújfalu H: a Volán-megállóhelyen Szigetszentmárton-Szigetújfalu állomásépület mögött.

A munkák ideje alatt az első HÉV-szerelvény menetrend szerint a munkanapokon 4:26-kor, a hétvégi napokon 4:25-kor érkezik Közvágóhíd H végállomásra. A csatlakozás biztosítása érdekében:

 • a 2-es villamosvonalon minden nap 4:31-kor is indul szerelvény;
 • a 24-es villamos a hétvégi napokon 4:26 helyett 4:30-kor indul Közvágóhíd H végállomástól.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál a BKK Üzletszabályzatának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.

A pótló járat Szigetszentmárton, Dózsa György utca megállóját, amely a HÉV menetrendben eredetileg nem szerepel, díjszabási szempontból Szigetszentmárton-Szigetújfalu HÉV megállónak kell megfeleltetni. A HÉV-pótlóbusz Szigetszentmárton, Dózsa György utca megállója és Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megálló vagy Horgásztanyák H megálló közötti utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.