Pótlóbusz jár csatornajavítás miatt a Bécsi út / Vörösvári út és a Katinyi mártírok parkja között április 6-tól

2018. április 6-tól (péntektől) rövidített útvonalon, dél-budai végállomásától a Katinyi mártírok parkja megállóhelyig jár a budai fonódó villamoshálózaton közlekedő 17-es, 19-es és 41-es villamos, a Bécsi út/Vörösvári út és a Katinyi mártírok parkja között a 17-es pótlóbusz viszi az utasokat, majd a pótlóbusz tovább közlekedik a Kolosy térig. Emellett a 160-as és a 260-as busz útvonalát is meghosszabbítják a Kolosy térig annak érdekében, hogy utasaik ne kényszerüljenek átszállásra. A villamospótlásra a vágányok megbontásával is járó, a Bécsi út és a Kiscelli utca kereszteződésénél kezdődő, halaszthatatlan csatornajavítás miatt van szükség. A hiba elhárítása – és emiatt a villamospótlás – várhatóan egy hétig tart majd.

A 17-es villamospótló busz a Bécsi út / Vörösvári út és a Kolosy tér között közlekedik. A pótlóbuszra a Bécsi út / Vörösvári út csomópontban a 160-as busz Óbudai rendelőintézet irányú megállóhelyén, ezt követően a villamosmegálló melletti pótlóbusz-megállókban lehet felszállni.

Közúti forgalomkorlátozások

A hibaelhárítási munkák idejére a Bécsi úton a városközpont irányába továbbra is két sávon haladhatnak az autósok, a városhatár felé közlekedők számára azonban csak a külső sáv lesz járható. A Kiscelli utcán közlekedők a Bécsi úti kereszteződésen nem tudnak áthaladni, mindkét irányból csak jobbra kanyarodhatnak a Bécsi útra; számukra ideiglenesen a Selmeci utcánál, illetve a Szent Margit Kórháznál biztosítanak a Bécsi úton visszafordulási lehetőséget.

Budapest, 2018. április 5.

Budapesti Közlekedési Központ