Pótlóbusz jár a villamosok helyett a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között január 11-én este

Budapest, 2024. január 10.A 2-es, 2B és a 23-as villamosok helyett 2-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között január 11-én, csütörtökön a késő esti órákban karbantartás miatt.

Január 11-én, csütörtökön 20 órától üzemzárásig:

  • a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér között közlekedik;
  • a 2B és a 23-as villamosok módosított útvonalon, Pesterzsébet, Pacsirtatelep illetve Keleti pályaudvar és a Közvágóhíd között közlekednek;
  • a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok helyett a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között 2-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

A 2-es pótlóbusszal párhuzamosan közlekedő 54-es, 55-ös, 223E, 224-es autóbuszok a Közvágóhíd és a Boráros tér között, a 15-ös autóbusz a 2-es villamos belvárosi szakaszán biztosít alternatív utazási lehetőséget.

 

2-es villamos pótlása_menetrend

 

A 2-es villamos pótlásának idejére alternatív eljutási lehetőségek:

  • a Boráros tér térségéből a Jászai Mari térre a 4-es, 6-os villamosokkal lehet tovább utazni;
  • Dél-Buda felől a 47-es és a 49-es villamosokkal érkezők a lipótvárosi, illetve a Kossuth Lajos tér környéki célpontok felé a Fővám téren tovább utazva a villamosokról átszállhatnak a Kálvin téren az M3-as metróra, valamint az Astoriánál az M2-es metróra.
  • Dél-Buda felől az M4-es metróval érkezők a Fővám téren tovább utazva a metróról a Kálvin téren az M3-as metróra átszállva érhetik el Lipótváros környékét, a Jászai Mari tér környékét pedig a Rákóczi téren a 4-es, 6-os villamosokra átszállva.