Pótlóbusz jár a 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér M és az Oktogon között január 14-én este, majd éjszaka a teljes vonalon vágánykarbantartás miatt

Január 14-én, hétfőn 23:30 és január 15-én, kedden 4 óra között:

  • a 4-es villamos az Újbuda-központ M és az Oktogon M között;
  • a 6-os villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér M és Oktogon M között közlekedik.
  • A 4-es és a 6-os villamos helyett 4-6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között;
  • a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati tér felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosmegálló helyett a közút melletti buszmegállóban a 4-6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen áll meg.

A 4-6-os pótlóbusz az Oktogon M felé a Széll Kálmán téren a Dékán utcai gyalogátkelő előtt; a 960-as éjszakai autóbusz Széna tér és Mechwart liget megállóhelyén; a Margit híd budai hídfőjében, a Lipthay utca torkolat után; a Margitsziget / Margit hídon a szigeti bejárónál; valamint a 923-as éjszakai autóbusz Jászai Mari tér, Nyugati pályaudvar M és Aradi utca (Oktogon M) megállóhelyén áll meg.

A 4-6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé a 923-as autóbusz Oktogon M, Nyugati pályaudvar M és Jászai Mari tér; a 931-es autóbusz Margit híd, budai hídfő H; a 960-as autóbusz Mechwart liget és Széna tér; valamint a Széll Kálmán téren a Dékán utca torkolata után áll meg.

  • a 6-os villamos helyett a megszokott éjszakai karbantartási rend szerint 6-os járatszámmal pótlóbusz jár a teljes vonalon.
  • a 931-es autóbusz a Nyugati tér felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosmegálló helyett a közút melletti buszmegállóban, a 6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen áll meg. 

Díjszabási tudnivalók

A vágányfelújítás első ütemében a villamosok az Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől az Oktogonig közlekednek, az ütemváltás átmeneti időszakában a forgalomból kiálló villamosok a Mester utcáig közlekednek a vonalukon, innen pótlóbusszal lehet utazni a Széll Kálmán térig. A vágányfelújítás befejezésekor a pótlóbuszok mindkét végállomástól a Blaha Lujza térig közlekednek, csatlakoznak a forgalomba álló villamosokhoz.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Ezért a fenti időszakokban, amikor a pótlóbuszok nem közlekednek a 6-os villamos teljes vonalán, a pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.