Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett az Ecseri út M és a Kőbánya alsó vasútállomás között 2017. október 26-tól november 5-ig

A 3-as villamos megosztva közlekedik 2017. október 26-ától (csütörtöktől) november 5-éig (vasárnapig) a Mexikói út M és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér), illetve a Gubacsi út/Határ út és az Ecseri út M között, mert a Mázsa tér és az Ecseri út között pályakarbantartást végeznek. Az Ecseri út M és a Kőbánya alsó vasútállomás között 3-as jelzéssel pótlóbusz jár.

A 3-as pótlóbusz az Ecseri út M felé a Kőbánya alsó vasútállomás–Liget tér–Kőbányai út–Monori utca–Jegenye utca–Bihari utca–Ceglédi út–Üllői út–Ecseri út M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Kőbánya alsó vasútállomás: a végállomás területén;
 • Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér): a 9-es és a 217E autóbusz megállóhelyén;
 • Kocsis Sándor Sportközpont: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése után;
 • Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után;
 • Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca kereszteződése után;
 • Ecseri út M: az Üllői út Népliget irányú útpályáján, a Ceglédi út kereszteződése után az OMV benzinkút előtt.

A 3-as pótlóbusz a Kőbánya alsó vasútállomás felé az Ecseri út M–Üllői út–Balkán köz–Balkán utca–Bihari utca–Mázsa tér–Kőbányai út–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Szent László tér–Állomás utca–Liget tér–Kőbánya alsó vasútállomás útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Ecseri út M: az Üllői út Népliget irányú útpályáján, a Ceglédi út kereszteződése után az OMV benzinkút előtt;
 • Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca kereszteződése után;
 • Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után;
 • Kocsis Sándor Sportközpont: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése előtt;
 • Kőbánya alsó vasútállomás: a Vaspálya utca kereszteződése után;
 • Szent László tér: a 9-es, a 185-ös és a 217-es autóbusz megállóhelyén az Állomás utcában;
 • Kőbánya alsó vasútállomás: a végállomás területén.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Az 3-as villamoson a pótolt szakasz két végpontját meghaladó utazásnál kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges. (Pl.: Epreserdő utca – Örs vezér tere M+H viszonylatban 3-as villamos – 3-as pótlóbusz – 3-as villamos.)  Ezért a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.