Pályajavítás miatt változik több kőbányai villamosjárat közlekedése három augusztusi szombaton

Három augusztusi szombaton, 10-én, 17-én és 24-én módosul a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő villamosok forgalmi rendje, mert az Élessaroknál a 3-as villamos felújítása óta keletkezett pályahibák garanciális javítását végzik. A 3-as villamos helyett mindhárom szombaton az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között pótlóbusz viszi az utasokat. Augusztus 10-én munkanapi szombaton, a 3-as villamos korlátozása mellett a 62-es villamos nem közlekedik, helyette a 62A a megszokottnál sűrűbben, Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között jár, valamint a 37-37A villamosok csak a Blaha Lujza tér és az Élessarok között szállítja az utasokat. Augusztus 17-én és 24-én a 3-as villamos mellett a 28A villamos közlekedését korlátozzák, Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbusszal utazhatnak. A villamospótlások idején Kőbánya és a belváros közötti utazás esetén érdemes megfontolni a 9-es busz vagy – az Örs vezér terén történő átszállással – az M2-es metró igénybevételét.

Közlekedési változások augusztus 10-én

Augusztus 10-én, szombaton (munkanap) a Kőbányán közlekedő villamosok forgalmi rendje az alábbiak szerint alakul:

  • A 3-as villamos két szakaszra osztva közlekedik: a Gubacsi út / Határ út végállomás felől csak Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) megállóhelyig, a Mexikói út felől pedig csak az Örs vezér teréig. Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között pótlóbusz jár 3-as jelzéssel. A villamospótló buszra az Örs vezér terén a 44-es busz megállójában, illetve a Fehér úton a 2-es metró előtti autóbusz-leszállóhelyen, Kőbánya alsó vasútállomásnál pedig a buszvégállomáson lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és pontos megállóhely-listája térképes felületen követhető nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_V3621
  • A korlátozás ideje alatt a 28A villamos a teljes vonalon, Blaha Lujza tér – Új Köztemető között közlekedik.
  • A 37-es és 37A villamosok rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Élessarok között közlekednek 37A jelzéssel, az Élessarok és az Új köztemető között a megszokottnál sűrűbben közlekedő 28A villamossal utazhatnak.
  • A 62-es villamos nem közlekedik. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Élessarok között a megszokottnál sűrűbben közlekedő 28A villamossal, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között a 3-as pótlóbusszal, Örs vezér tere és Rákospalota, MÁV-telep között pedig a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal lehet utazni.
  • A 62A villamos rövidített útvonalon, Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között jár, azonban a megszokottnál sűrűbb követési idővel. Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között a 3-as pótlóbusszal utazhatnak.
A 95-ös autóbusz a fenti napon a Puskás Ferenc Stadion felé a Kápolna utcában a villamospálya helyett a közúton halad, ideiglenesen a közúton kijelölt Kápolna utca megállóhelyen áll meg 80 méterrel hátrább.

Közlekedési változások augusztus 17-én és 24-én

Augusztus 17-én és 24-én (szombaton) a Kőbányán közlekedő villamosok forgalmi rendje az alábbiak szerint alakul:

  • A 3-as villamos két szakaszra osztva közlekedik: a Gubacsi út / Határ út végállomás felől csak Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) megállóhelyig, a Mexikói út felől pedig csak az Örs vezér teréig. Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között pótlóbusz jár 3-as jelzéssel. A villamospótló buszra az Örs vezér terén a 44-es busz megállójában, illetve a Fehér úton a 2-es metró előtti autóbusz-leszállóhelyen, Kőbánya alsó vasútállomásnál pedig a buszvégállomáson lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és pontos megállóhely-listája térképes felületen követhető nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_V3621
  • 28A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között jár. Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbusz jár 28A jelzéssel, amelyre Kőbánya alsó vasútállomásnál a buszvégállomáson, az Új köztemetőnél pedig a Sírkert úton, a körforgalom után lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és pontos megállóhely-listája térképes felületen követhető nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP281
  • A korlátozás ideje alatt a 37A villamos a teljes vonalon, Blaha Lujza tér – Sörgyár között közlekedik.

A 95-ös autóbusz a fenti napokon a Puskás Ferenc Stadion felé a Kápolna utcában a villamospálya helyett a közúton halad, ideiglenesen a közúton kijelölt Kápolna utca megállóhelyen áll meg 80 méterrel hátrább; valamint a Sírkert úti Új köztemető megállóhelyet áthelyezik 20 méterrel előrébb.

Változás a 85-ös, a 162-es, a 262-es és a 909-es busz közlekedésében augusztus 10-27. között

A 85-ös autóbusz mindkét irányú Élessarok megállóhelyét augusztus 10-től, szombattól 27-ig, keddig ideiglenesen áthelyezik: az Örs vezér tere felé tartó buszokra a 162-es buszjárat Élessarok megállóhelyén, a Kőbánya-Kispest felé tartó buszokra pedig a Kőrösi Csoma Sándor úton, a benzinkút mellett lehet felszállni.

A Kőbánya-Kispest, illetve Kőbánya alsó vasútállomás felé tartó 162-es, 162A, 262-es és 909-es busz Élessarok megállóhelyét is áthelyezik: a buszokra - a 85-ös busszal megegyezően - a Kőrösi Csoma Sándor úton, a benzinkút mellett lehet felszállni.

Átszállás esetén nem kell új jegyet érvényesíteni

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben a 3-as villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Korlátozások a közúti közlekedésben

Augusztus 10-től, szombattól 13-ig, keddig lezárják a forgalom elől az Élessarok csomópontban a Fehér út felől a Jászberényi útra visszaforduló sávok közül a jobb oldali sávot.

Augusztus 17-től, szombattól 21-ig, szerdáig lezárják a forgalom elől az Élessarok csomópontban a Fehér út felől a Jászberényi útra visszaforduló sávok közül a bal oldali sávot, továbbá a Fehér út torkolatánál a Jászberényi út felől a Kőrösi Csoma Sándor útra vezető egyenes sávok közül a bal oldali sávot.

Augusztus 24-én, szombaton lezárják a forgalom elől a Kőrösi Csoma Sándor úton a Szent László térnél a belső forgalmi sávokat.