Módosul a H6-os HÉV menetrendje a november 17-18-i hétvégén karbantartás miatt

Megszokott menetrendjéhez képest néhány perccel eltérő indulási időkkel, egy vágányon közlekedik a H6-os HÉV Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között a 2018. november 17-18-i hétvégén, mert a MÁV-HÉV Zrt. karbantartási munkákat végez. Ezeken a napokon a HÉV-szerelvények Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között mindkét irányba a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg.

November 17-én, szombaton a Ráckeve irányába közlekedő vonatok a Pesterzsébet felső, a Torontál utca és a Soroksár felső megállóhelyen a megszokottól eltérően a Közvágóhíd irányú peronoknál állnak meg; a Közvágóhíd felé tartó HÉV-ek pedig Szigethalom alsó, Szigethalom, Szigetszentmiklós-Gyártelep megállókban a Ráckeve irányú peron mellett állnak meg mindkét irányba. November 18-án, vasárnap a Közvágóhíd irányába közlekedő vonatok a Szigethalom alsó, a Szigethalom és a Szigetszentmiklós-Gyártelep, a Soroksár felső, a Torontál utca és a Pesterzsébet felső megállóhelyen a megszokottól eltérően a Ráckeve irányú peronoknál állnak meg; a Ráckeve felé tartó HÉV-ek megállási rendje nem változik.

A H6-os HÉV november 17-18-i hétvégére érvényes menetrendje már elérhető a BKK honlapján a https://bkk.hu/menetrendek/#H6 linken.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. november 16.

Budapesti Közlekedési Központ