Módosul a H6-os HÉV közlekedése a két utolsó júniusi hétvégén karbantartás miatt

A H6-os HÉV 2019. június 22-én és 23-án, illetve 29-én és 30-án (szombaton és vasárnap) Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós állomás között nem jár karbantartás miatt. Ebben az időszakban a H6-os HÉV a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Szigetszentmiklós és Tököl, illetve Ráckeve állomás között közlekedik,  Szigetszentmiklós és Szigetszentmiklós-Gyártelep között mindkét irányban a Ráckeve irányú vágányon. Dunaharaszti külső H és Szigetszentmiklós-Gyártelep H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár a HÉV menetrendjének  megfelelően. Valamennyi pótlóbuszon kerékpár szállítása megengedett.

A szerelvények Szigetszentmiklós-Gyártelep és Szigetszentmiklós közötti – Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó – megállóhelyeken mindkét irányban Ráckeve irányú peron mellett állnak meg.

Ráckeve, illetve Tököl felől a Dunaharaszti felé utazóknak a Szigetszentmiklósig közlekedő H6-os HÉV szerelvényről Szigetszentmiklós-Gyártelepen kell a hévpótló autóbuszra átszállni.

A Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó megállókból Dunaharaszti felé utazóknak Szigetszentmiklós-Gyártelep irányába kell indulniuk a HÉV-szerelvényekkel, és onnan a HÉV-pótlóbusszal utazhatnak Dunaharasztiig.

A H6-os pótlóbuszra mindkét irányban Dunaharaszti külső H-nál a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett; Dunaharaszti, városháza; Taksony, községháza; Szigethalom, Taksony-híd; Szigethalom, Újtelep és Szigethalom, Bucka Gyöngye Volán-megállóhelyeken; valamint Szigetszentmiklós-Gyártelep H-nál a Viola utcában a Csonka János utca torkolata előtt lehet felszállni.

A H6-os HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a Dunaharaszti külső H és Szigetszentmiklós-Gyártelep H közötti szakaszon a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.”

A pótlójárat olyan megállóit, amelyek a HÉV menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV megállóknak megfeleltetni:

HÉV-pótlóbusz megálló Díjszabás szerinti HÉV megálló
Dunaharaszti, városháza Dunaharaszti külső
Taksony, községháza Szigetszentmiklós
Szigethalom, Taksonyi-híd Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Újtelep Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Bucka Gyöngye Szigetszentmiklós-Gyártelep

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Budapesti Közlekedési Központ