Módosul az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz közlekedése a XI. kerületi Bazsalikom utca felújítása miatt október 13-ától

Az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik 2018. október 13-ától, szombattól, mert megkezdődik a XI. kerületi Kelenvölgyben a Bazsalikom utca felújítása az Egér út és a Kecskeméti József utca között. Az útfelújítás két főbb ütemben történik: az első ütemben az Egér út és Alabástrom utca közötti szakasz átépítésére; a második ütemben az Alabástrom utca és Kecskeméti József utca közötti szakasz felújítására kerül sor. A munkálatok időjárástól függően, előre láthatóan nyolc hétig tartanak.

Közúti változások

  • Az első  ütem során a Bazsalikom utcát a Gépész utca és az Egér út között egyirányúsítják, az érintett környékről a Bazsalikom utcai hídon keresztül csak az Egér út felé lehet majd haladni. Itt egy sáv biztosítása mellett folyik a munka, az Egér út felől csak a Péterhegyi út felé lehet majd bekanyarodni, a Bazsalikom utcába nem. A Bazsalikom utcát a Gépész utca és az Alabástrom utca között ebben az időben teljes szélességben lezárják.

Változások a közösségi közlekedésben

A munkák miatt az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz Kelenvölgy irányába módosított útvonalon közlekedik:

  • A munkák első ütemében, október 13-ától, szombattól az 58-as autóbusz a Jégmadár utca felé; a 153-as autóbusz a Gazdagréti tér felé, a 941-es autóbusz pedig a Budatétény vasútállomás (Campona) felé nem érinti a Gépész utca elnevezésű megállóhelyet. Az 58-as és a 153-as autóbusz az Egér úton, a Bazsalikom utca torkolata után létesített ideiglenes megállóhelyen áll meg. Mindhárom autóbusz pedig ideiglenesen megáll az Alabástrom utában, a 941-es autóbusz Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyén.

A munkálatok második ütemében érvényes közúti és közösségi közlekedési forgalmi rendről később ad ki a BKK részletes tájékoztatást.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.