Módosított útvonalon jár a 46-os és a 98-as autóbusz a rákoshegyi vasúti átjáró lezárása miatt december 18-án napközben

A 46‑os és a 98-as autóbusz útvonalán 2018. december 18-án, kedden 9 és 14 óra között a XVII. kerületi Ferihegyi úti (rákoshegyi) vasúti átjárót vágányszabályozási munkálatok miatt lezárják.

A közúti forgalom a rákoshegyi vasúti átjárótól nyugatra fekvő Táncsics Mihály úti vasúti átjárón haladhat. Déli irányból Rákoskeresztúr városközpont a Szabadság utca–Táncsics Mihály út–Bakancsos utca–Pesti út útvonalon keresztül érhető el. Északi irányból a Pesti úton és a Ferihegyi úton közlekedőknek a Pesti út–Bakancsos utca–Táncsics Mihály út–Szabadság utca kerülőút javasolt.

  • A 46-os autóbusz a Helikopter lakópark felé a Ferihegyi út–Széchenyi utca–Táncsics Mihály út–Szabadság utca–Lőrinci út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi utca, a Bulyovszky utca, a Szabadság utca és a Rákoshegy vasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Széchenyi István utcában, a Ferihegyi úti kereszteződésnél; valamint a 198-as autóbusz Árpád fejedelem utca, a Bulyovszky utca és a Bánya part megállójában állnak meg.
  • A 46-os autóbusz Újpalota, Nyírpalota út felé a Lőrinci út–Szabadság utca–Táncsics Mihály út–Széchenyi utca–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Lőrinci út (Szabadság utca), a Rákoshegy vasútállomás, a Ferihegyi út, a Bulyovszky utca és a Széchenyi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 198-as autóbusz Lőrinci út (Szabadság utca), Bánya part, Bulyovszky utca és Árpád fejedelem utca megállójában, valamint a Széchenyi István utcában, a Ferihegyi úti kereszteződésnél állnak meg.
  • A 98-as autóbusz a Rákoscsaba vasútállomás felé a Baross utca–Szabadság utca–Táncsics Mihály út–Széchenyi utca–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Ferihegyi út, a Bulyovszky utca és a Széchenyi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 198-as autóbusz Lőrinci út (Szabadság utca), Bánya part, Bulyovszky utca és Árpád fejedelem utca megállójában, valamint a Széchenyi István utcában, a Ferihegyi úti kereszteződésnél állnak meg.
  • A 98-as autóbusz a Kőbánya-Kispest M felé a Ferihegyi út–Széchenyi utca–Táncsics Mihály út–Szabadság utca–Baross utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi utca, a Bulyovszky utca, a Szabadság utca és a Rákoshegy vasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Széchenyi István utcában, a Ferihegyi úti kereszteződésnél, valamint a 198-as autóbusz Árpád fejedelem utca, Bulyovszky utca, Bánya part, Lőrinci út (Szabadság utca) és Rákoshegy vasútállomás megállójában állnak meg.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.