Módosított útvonalon jár a 46-os, a 144-es, a 146-os, a 174-es, a 996-os és a 996A autóbusz 2017. október 24-étől várhatóan december 17-éig

A 46-os, a 144-es, a 146-os, a 174-es, a 996-os és a 996A autóbusz módosított útvonalon jár 2017. október 24-én (kedden) 4:00-től várhatóan 2017. december 17-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig, mert a XVI. kerületben közmű és útépítési munkálatok első üteme kezdődik. Ennek során a Rákosi utat a Csallóközi utca és a Szlovák út közötti szakaszán a Szlovák út felé egyirányúsítják; a Mátyás király utca Csömöri út és Rákosi út közötti szakaszát pedig lezárják.

  • A 46-os és a 146-os autóbusz az Újmajori utca, illetve a Rákoskeresztúr, városközpont felé a János utca–Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Diófa utca, a Mátyás király utca, a Csömöri út (Szlovák út), a Péterke utca, a Timur utca, a Szilas patak és a Mátyás király utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 144-es autóbusz Szent Korona utca, Rákosi út és Diófa utca megállójában állnak meg.
  • A 144-es autóbusz Rákosszentmihály, Csömöri út, illetve Örs vezér tere M+H felé Rákosi úton a Mátyás király utcáig a menetrend szerinti, majd a Rákosi út–Szlovák út–Csömöri út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca 71., a Szent Korona utca és a Rákosszentmihály, Csömöri út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Szénás utca, Szilas-patak, Timur utca, Péterke utca, Csömöri út és Mátyás király utca megállójában állnak meg.
  • A 174-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Szlovák úton a Rákosi útig a menetrend szerinti, majd a Szlovák út–Csömöri út–János utca–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szilas-patak, a Mátyás király utca, a Jávorfa utca és a János utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Timur utca, Péterke utca, Csömöri út, Mátyás király utca és a György utca; valamint a 144-es és a 996 autóbusz János utca, Szent Korona utca és Rákosi út megállójában állnak meg.
  • A 996-os autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé a Rákosi úton a János utcáig a menetrend szerinti, majd a Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szent Korona utca, a Csömöri út, a Diófa utca, a Mátyás király utca, a Szent Korona utca és a Rákosi út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen 144-es, a 174-es, a 244-es és a 931-es autóbusz Diófa utca megállójában állnak meg.
  • A 996A autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé a György utca–Csömöri út–János utca–Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca, a Szent Korona utca és a Rákosi út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 144-es autóbusz János utca, Szent Korona utca, Rákosi út és a Diófa utca megállójában állnak meg.
  • A 996 és a 996A autóbusz Újpest-Központ M, illetve Újpalota, Nyírpalota út felé a Mátyás király utca–Rákosi út–Szlovák út–Csömöri út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca 71., a Szent Korona utca és a Rákosszentmihály, Csömöri út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Szénás utca, Timur utca, Péterke utca, Csömöri út és Mátyás király utca megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.