Módosított útvonalon jár a 31-es, a 92-es, a 92A és a 130-as busz a Csömöri úti útépítés miatt 2018. május 6-ától várhatóan augusztus végéig

A 31-es, a 92-es, a 92A és a 130-as busz 2018. május 6-án (vasárnap) az első járatindulástól várhatóan augusztus végéig módosított útvonalon közlekedik, mert a XVI. kerületi Csömöri út felújítása elkezdődik a József utca és a Körvasút sor között. A munkák első ütemében egyirányúsítják a Csömöri utat a Körvasút sor felé a József utca és a Rákóczi út között, valamint az autóbuszok terelőútvonalán a Rákóczi út és a Szent Korona utca között. A Rákóczi út és a Körvasút sor között a kétirányú forgalom fenntartásával végeznek munkálatokat. Az egyirányúsított Csömöri utat a közúti forgalom a Szlovák út felé már a Rózsa utcán vagy a Batthyány utcán keresztül is elkerülheti.

A 31-es és a 130-as autóbusz az Árpádföld, Bekecs utca; illetve az Újpalota, Sárfű utca felé a Csömöri út–Rákóczi út–Szent Korona utca–József utca–Csömöri út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Rákóczi út és a József utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Csömöri úton a Rákóczi út kereszteződése előtt, valamint a 92-es és a 92A autóbusz Csömöri út megállójában állnak meg.

A 92-es és a 92A autóbusz Kistarcsa felé a Csömöri út–Rákóczi út–Szent Korona utca–József utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Rákóczi út, a József utca és a Szent Korona utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Csömöri úton a Rákóczi út kereszteződése előtt és a Szent Korona utcában a József utca kereszteződése előtt állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.