Módosított útvonalon jár a 15-ös, a 16-os, a 105-ös, a 115-ös, a 916-os, a 990-es és az M1-es pótló autóbusz 2018. március 25-én

A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M; illetve az Árpád híd M felé a Kálvin tér–Múzeum körút–Astoria–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Honvéd utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Kálvin tér M, a Ferenciek tere M, a Szervita tér, az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca és a Hold utca (Belvárosi piac) megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Kálvint tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M, Szent István Bazilika és Arany János utca M megállójában állnak meg. A 16-os autóbusz az Arany János utca M végállomásig közlekedik a József Attila utca–Bajcsy Zsilinszky út módosított útvonalon, és nem érinti a Deák Ferenc tér M végállomást. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Szent István Bazilika megállóhelyén állnak meg. A 16-os autóbusz a Széll Kálmán tér M felé az Arany János utca M végállomástól indul, és a Bajcsy Zsilinszky út–József Attila utca módosított útvonalon halad, nem érinti a Deák Ferenc tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Kőbánya irányú Arany János utca M és Szent István Bazilika megállójában, valamint a József Attila utca 24. szám előtt állnak meg. A 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé az Andrássy út–József Attila módosított útvonalon halad, és nem érinti a Deák Ferenc tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a József Attila utca 24. szám előtt álnak meg. A 916-os és a 990-es autóbusz a Széll Kálmán tér M, illetve a Normafa felé a Rákóczi út–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon halad, és nem érinti a Deák Ferenc téren lévő megállóit, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 8E autóbusz Ferenciek tere M és Döbrentei tér megállóhelyén, valamint a Várkert Bazárnál a villamospótló megállóhelyén állnak meg. Az M1-es metrópótló autóbuszra a korábban meghirdetettől eltérően a Deák Ferenc tér M végállomáson az Erzsébet téri megállók helyett a Károly körúton lehet le- és felszállni:

  • leszállóhely a Károly körúton a templom melletti taxiállomás helyén;
  • felszállóhely a Károly körúton a 9-es autóbusz Óbuda irányú Deák Ferenc tér M megállóhelyén.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.