Módosított útvonalon halad a 126-os és a 296-os autóbusz az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál idején, szeptember 29-én

A 126-os és a 296-os autóbusz 2018. szeptember 29-én (szombaton) 8 és 14 óra között módosított útvonalon halad, mert a IV. kerületben – Káposztásmegyeren – a Farkaserdő utcát az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál miatt lezárják. A Megyeri úton közlekedő 30-as és 230-as autóbusz forgalmában néhány perces forgalomkorlátozás várható.

A 126-os és a 296-os autóbusz a Dunakeszi, Auchan áruház felé; illetve a Békásmegyer, Újmegyeri tér felé a Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomástól; illetve megállóhelytől a Farkaserdő utca érintése helyett a Külső Szilágyi úton halad, és nem érinti a Hajló utca, a Művelődési Központ, a Gimnázium, a Dunakeszi utca, a Kordován tér, a Szíjgyártó utca, a Homoktövis utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 914-es autóbusz Óceán-árok utca, Galopp utca, Járműtelep utca Bőröndös utca, Bőrfestő utca megállóhelyén állnak meg. A 296-os autóbusz a Káposztásmegyer, Szilas-patak irányú Művelődési Központ és Hajló utca megállóhelyeit változatlanul érinti.

A 126-os és a 296-os autóbusz a Káposztásmegyer, Szilas-patak felé; illetve az Újpalota, Szentmihályi út felé a Sárpatak utca megállóhelyet követően a Külső Szilágyi úton keresztül közelíti meg Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomást; illetve megállóhelyet, és nem érinti Homoktövis utca (Óvoda), a Szíjgyártó utca, a Kordován tér, a Dunakeszi utca, a Gimnázium, a Művelődési Központ és a Hajló utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 914-es autóbusz Bőrfestő utca, Bőröndös utca, Járműtelep utca és Óceán-árok utca megállóhelyén áll meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.