Megújul a XVIII. kerületi Halomi út burkolata, forgalmirend-változásra kell készülni

Budapest, 2024. április 29. – A XVIII. kerületi Halomi úton 2024. május 2-án nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődnek a Marosvásárhely utca és a Körös utca közötti szakaszon. Az útépítés ideje alatt – várhatóan május 31-ig – a Halomi utat egyirányúsítják a belváros irányába. Az érintett szakaszon közlekedő 182-es és 282E autóbuszok terelt útvonalon közlekednek mindkét irányba. 

A Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában megvalósuló aszfaltozást a Budapest Közút Zrt. végzi. Mintegy 1126 méter hosszon, 6760 négyzetméternyi felületen a marást követően kétrétegű aszfaltburkolattal újul meg az útpálya. A felújítás a Marosvásárhely utca irányából halad a Körös utca kereszteződéséig.

Az útépítés ideje alatt a Halomi utat egyirányúsítják a belváros irányába, az itt közlekedő 182-es és 282E autóbuszok mindkét irányba terelt útvonalon közlekednek. 

A Kőbánya-Kispest felé tartó autóbuszok az első ütemben a Királyhágó út–Nagyenyed utca közötti szakaszon a Halomi út helyett a Székelyudvarhely utcán közlekednek, a Tarkő utca és a Nagyenyed utca megállókat nem érintik, helyettük a Székelyudvarhely utca 1. szám (a templom előtt) és a Nagyenyed utca 31b. szám előtt (a Halomi út kereszteződése előtt) kialakított ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.

Az Alacskai úti lakótelep irányába közlekedő autóbuszok a Cziffra György utca és a Királyhágó utca között az Üllői úton közlekednek, és ideglenesen az érintett 166-os, 266-os és 950-es buszjáratok megállóhelyein állnak meg.

A kivitelezés várható befejezése 2024. május 31.

Budapesti Közlekedési Központ és

Budapest Közút