Megújul a XI. kerületi Repülőtéri út burkolatának egy szakasza

Budapest, 2023. május 3. – Május 3-án nagyfelületű aszfaltozás kezdődik a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL-benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás útlezárás mellett hétköznap 9 és 15 óra között, illetve hétvégén 7 és 17 óra között csak a BKK-járatok haladhatnak át az érintett szakaszon, a közúti közlekedés számára a Kőérberki út–Egér út–M1/M7 autópálya közös szakaszának használata javasolt.

 

Az érintett BKK-járatok (a 87-es, a 87A, a 187-es buszok) az aktuális korlátozásoknak megfelelően, félpályás útlezárás mellett jelzőőrös irányítással, kisebb várakozás mellett közlekednek. A Repülőgépes Szolgálat megállókat az átépítés ideje alatt ideiglenesen áthelyezik.

A Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában megvalósuló aszfaltozást a Budapest Közút Zrt. végzi. Mintegy 650 méter hosszon, 3900 négyzetméternyi felületen újul meg a burkolat a Kőérberki út és a MOL-benzinkút között. A marást követően kétrétegű aszfaltozást kap az út, megújul a buszmegálló és a peronja, valamint járdacsatlakozást építenek ki a buszmegálló és a MOL-kút közötti szakaszon. A padka és az útpálya megfelelő vízelvezetését az útmenti árokba vezető surrantók építésével biztosítják.  A meglévő víznyelők tisztítása, valamint a szerelvények szintre emelése is megtörténik.

A kivitelezés várható befejezése: 2023. május 24.