Megemlékezés miatt változik a 2-es, a 2B és a 23-as villamos, illetve a 15-ös busz közlekedése vasárnap délelőtt

Budapest, 2024. február 23.Megemlékezést tartanak február 25-én, vasárnap délelőtt az V. kerületi Vértanúk terén. A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok rövidített útvonalon, a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek. A 15-ös autóbusz a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér között módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a József Attila utcán át jár.

Változik a 2-es, a 2B, a 23-as villamos, valamint a 15-ös autóbusz közlekedése február 25-én, vasárnap 9:30 és 11 óra között rendezvény miatt. A 2-es és a 2B villamosok nem érintik a Jászai Mari tér és az Országház, látogatóközpont megállókat, a Kossuth Lajos térnél pedig a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni a járművekre. A Kossuth Lajos tér és a Szent István körút között a 15-ös autóbusszal lehet utazni.

A 15-ös autóbusz a fenti időszakban nem érinti a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, illetve a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállókat, de megáll az Arany János utcánál a 9-es busz, a Deák Ferenc térnél a 105-ös busz, a Hild téren és a Széchenyi István téren a 16-os busz, a Vigadó téren pedig a villamospótló busz megállóhelyén. A Kossuth Lajos térnél a Boráros tér felé tartó járatra a 70, 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni.

Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.