Lezárják a Liget sori vasúti átjárót két hétvégén augusztusban

Lezárják a közúti forgalom elől a XVII. kerületi Liget sor / Ferihegyi úti vasúti átjárót útépítési munkák miatt 2019. augusztus 9-én, pénteken 10 órától 12-én, hétfőn 3:40-ig, valamint augusztus 24-én, szombaton 3:40-től 26-án, hétfőn 3:40-ig. A forgalomkorlátozás a 98-as, a 146-os, a 146A, a 198-as és a 998-as autóbuszok közlekedését is érinti, amelyek ebben az időszakban módosított útvonalon járnak.

Az érintett buszjáratok közlekedése az alábbiak szerint változik:

 • A 98-as autóbusz
  • Rákoscsaba vasútállomás felé nem érinti a Városközpont (Ferihegyi út) és a Rákosligetvasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont; Szent kereszt tér; Bakancsos utca és Liget sor, valamint a 276E autóbusz Liszt Ferenc utca és Rákosliget vasútállomás megállóhelyén állnak meg.
  • Kőbánya-Kispest M felé nem érinti a Városközpont (Ferihegyi út) megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Bakancsos utca és Szent kereszt tér megállóhelyén állnak meg.
 • A 146-os és a 146A autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont felé nem érinti a Városközpont (Ferihegyi út) megállót, helyette a 161-es autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont megállóhelyén állnak meg.
 • A 198-as autóbusz
  • a Dél-pesti autóbuszgarázs felé nem érinti a Városközpont (Ferihegyi út), a Rákoskeresztúr, városközpont, a Szent kereszt tér és a Bakancsos utca megállót. Rákoskeresztúr, városközpont környékét a Kis utcánál az ellenkező irányú 97E, 169E, 161-es, 162-es vagy 202E autóbuszra átszállva lehet elérni.
  • Rákoscsaba-Újtelep, Tóalmás utca felé nem érinti a Bakancsos utca, a Szent kereszt tér, a Városközpont (Ferihegyi út) és a Rákosliget vasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Liget sor, valamint a 276E autóbusz Liszt Ferenc utca és Rákosliget vasútállomás megállóhelyén állnak meg. Rákoskeresztúr, városközpont környékét a Kis utcánál a 97E, 169E, a 161-es, a 162-es vagy a 202E autóbuszra átszállva lehet elérni.
 • A 998-as autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont felé a Bakancsos utcánál a 956-os autóbusz Pécel irányú megállóhelyén, illetve Rákoskeresztúr városközpontban a 998-as autóbusz leszállóhelyén áll meg. A Cinkotai autóbuszgarázs felé  nem érinti a Városközpont (Ferihegyi út) és a Rákosliget vasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen Rákoskeresztúr, városközpontnál a 998-as autóbusz felszállóhelyén, Rákosliget vasútállomásnál a 198-as autóbusz megállóhelyén állnak meg.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ