Lezárják a Lánchidat rendezvény miatt szeptember 30-án kora este

2018. szeptember 30-án, vasárnap délután és kora este Hídsétát rendez az Egészség Hídja Összefogás. A mellrák elleni küzdelmet népszerűsítő esemény idejére, várhatóan 17:30 és 19:30 között lezárják a forgalom elől a Lánchidat, ezért a 16-os busz rövidített útvonalon – pesti vonalszakaszát nem érintve – a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között.

A 16-os busz ebben az időszakban nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A Budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös busz ebben az időszakban a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem. Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra

  • a Gyöngyösi utca M felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban,
  • az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér M, valamint a 8E busz Ferenciek tere M, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.