Közlekedési változások március 22-én, pénteken este a Puskás Aréna környékén

Budapest, 2024. március 21.  A Puskás Arénában rendezik március 22-én, pénteken este a Magyarország–Törökország válogatott labdarúgó mérkőzést. A stadion környékén már 17:40-től számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. A BKK elsősorban a megszokottnál gyakrabban induló kötöttpályás közlekedési eszközök (az M2-es és az M4-es metró, az 1-es villamos) és a MOL bubi közbringarendszer igénybevételét javasolja. Gyalog a stadion nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól (a Verseny utcán át) is megközelíthető.

 

(A térképre kattintva nagyobb méretben jelenik meg a grafika)

 

Eljutás a stadionba

Támogatva a mérkőzésre történő eljutást, majd az onnan történő hazautazást, a BKK az alábbi forgalmi változásokkal segíti a közlekedőket.

  • az M2-es, az M4-es metró és az 1-es villamos jelentősen sűrűbben jár;
  • a 7E autóbusz a mérkőzés után is közlekedik;
  • a Thököly úton közlekedő minden buszjárat megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia út / Thököly út csomópontnál.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát:

  • a belváros felől az M2-es vagy M4-es metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog;
  • az Örs vezér tere felől az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;
  • az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;
  • a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át érhetők el, a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) a Stefánia út / Thököly út megállóhelytől gyalog a Stefánia úton.

 

Közúti közlekedési változások

Várhatóan 17:40-től lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

 

Közösségi közlekedési változások

A mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos, továbbá a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Várhatóan 17:40-től az alábbi közösségi közlekedési változások lépnek életbe:

• a 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót;

• a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán;

• a 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál – a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni;

• a Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Az eljutáshoz a BKK a MOL Bubi közbringarendszert is ajánlja. Gyűjtőállomás a metróállomásnál, valamint több környező utcában is található. A többi közlekedési móddal kiválóan kombinálható közbringarendszer igénybevételével, használatával kapcsolatos információk a molbubi.hu oldalon érhetők el.

További forgalomkorlátozásra is sor kerülhet a mérkőzést követően. Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.