Közlekedési változások a III. kerületben az Óbuda Napja rendezvény miatt ezen a hétvégén

Budapest, 2022. szeptember 14. – Az Óbuda Napja rendezvény miatt szeptember 16-án, pénteken 18:00-tól szeptember 18-án, vasárnap 12:00-ig lezárják a III. kerületi Mátyás király utat a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca közötti szakaszon. A korlátozás érinti a közösségi közlekedést is.

Ebben az időszakban a 134-es buszok a Szentlélek tér felé nem érintik a Csillaghegy H megállót, illetve a Szent István utcánál a Batthyány utcában kijelölt ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

 A 923-as éjszakai járat a Dél-pesti autóbuszgarázs felé a Csillaghegy H és a Czetz János köz megállók helyett a HÉV-pótlóbuszok Csillaghegy H és a Czetz János köz torkolattal szembeni, Rómaifürdő H megállójában állnak meg a Szentendrei úton. Békásmegyer felé a járat nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, Mátyás király út, a Bercsényi utca és a Csillaghegy H megállókat, a Czetz János köznél a megszokottnál 40 méterrel hátrébb állnak meg a buszok, a Csillaghegy H-nál pedig a HÉV-pótlók megállójában lehet felszállni a járművekre.

 Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.