Közlekedés május 24-én, 25-én és 26-án a Puskás Aréna környékén

Budapest, 2024. május 23. – Ezen a hétvégén a Puskás Arénában pénteken, szombaton és vasárnap este is koncertet tartanak 20 órától. A stadion környékén már 18:30-tól lezárhatják a Dózsa György utat és az Ifjúság útját. Az arénánál korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK azt javasolja, hogy a helyszínt közösségi közlekedéssel közelítsék meg. A BKK elsősorban a megszokottnál gyakrabban induló kötöttpályás közlekedési eszközök (az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos) és a MOL Bubi közbringarendszer igénybevételét javasolja. Gyalog a stadion nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól (a Verseny utcán át) is megközelíthető.

 

Puskás Aréna

 

2024. május 24-én (pénteken), 25-én (szombaton) és 26-án (vasárnap) a Puskás Arénában nagyszámú nézőközönséget vonzó rendezvényt tartanak 20:00 és várhatóan 22:30 között. A stadion környékén már 18:30-tól lezárhatják a Dózsa György utat és az Ifjúság útját. A Stefánia utat a koncertek végén zárják le a stadionnál várhatóan egy órára.

A rendezvényhez kapcsolódóan a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

 

Várhatóan az alábbi közösségi közlekedési változások lépnek életbe:

  • a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen;
  • a lezárások életbe lépésekor
    • a 95-ös, a 130-as és a 195-ös autóbuszok terelve közlekednek, a Puskás Ferenc Stadionnál a 901-es és a 77-es járat megállóhelyén állnak meg;
    • a 75-ös trolibusz a Thököly út és a Puskás Ferenc Stadion között mindkét irányban terelve, a Hungária körúton közlekedik;
    • a 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton, a Kerepesi út előtti saját megállójában lehet felszállni.

 

Az eljutáshoz a BKK a MOL Bubi közbringarendszert is ajánlja. Gyűjtőállomás a metróállomásnál, valamint több környező utcában is található. A többi közlekedési móddal kiválóan kombinálható közbringarendszer használatával kapcsolatos információk a molbubi.hu oldalon érhetők el.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.