Közlekedés a Magyarország-Costa Rica labdarúgó-mérkőzés idején 2017. november 14-én

A ferencvárosi Groupama Arénában 2017. november 14-én (kedden) 20:15-től várhatóan 22:00-ig rendezik meg a Magyarország–Costa Rica barátságos labdarúgó-mérkőzést. A mérkőzés előtt a helyszín leggyorsabban az M3-as metróval vagy az 1-es villamossal közelíthető meg. A mérkőzés végén, az M3-as metró felújításához kapcsolódó autóbuszos pótlás miatt az M3-as metró helyett teljes útvonalon metrópótló autóbusz közlekedik.

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a metrópótló autóbuszok a metróhoz képest lassabban haladnak, így ezen az útvonalon hosszabb eljutási időre kell számítani. A BKK javasolja az 1-es villamos igénybevételét, amit a metrópótló buszok mellett szükség szerint sűrűbben indítanak.

Amennyiben rendkívüli esetben lezárják az Üllői út szervízútját a Groupama Aréna és a felüljáró között, az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest M felé módosított útvonalon közlekedik az Üllői úton a Nagyvárad térig, majd Nagyvárad tér–Orczy út–Elnök utca–Hell Miksa sétány–Hazlinszky Frigyes sétány útvonalon, és a 914-es és a 950-es autóbusz Nagyvárad tér M és Népliget M megállójában áll meg.

Aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból is megválthatják menetjegyüket.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.