Közlekedés Budapesten a Sziget 2019 idején

A 27. Sziget Fesztivált 2019. augusztus 7-13. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV és a Nagykörúton közlekedő járatok, emellett a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon. A fesztivál helyszínét rendkívüli hajójárattal is meg lehet közelíteni. A Sziget első napjain, illetve az utolsó nap transzferbusz segíti az eljutást a repülőtér és a fesztivál helyszíne között. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 3-tól érvényes Sziget - Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 7-13. között zajló Sziget 2019 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a Nagykörúton közlekedő villamosok és a villamospótló buszok éjszaka gyakrabban indulnak,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójárat indul az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

Augusztus 5. és 14. között transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az Óbudai-sziget között.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 7-től, szerdától a Sziget 2019 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található popup ügyfélközpontban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, hasznos információkat tudhatnak meg a BKK szolgáltatásairól és termékeiről. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Szigeten a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására is: egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál felülhetnek a biciklikre, röviden tesztelhetik azokat. A közbringákat felvenni és letenni azonban továbbra is csak a már ismert 143 gyűjtőállomásnál lehet, az érdeklődők ugyanakkor tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszínére, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés és a kiköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosító transzferbuszokat közlekedtet, menetrendjük elérhető ezen a linken. A repülőtéren külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik a közlekedést.

Rendkívüli hajójárat közlekedik a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigethez augusztus 7-13. között naponta délutántól késő éjjelig, menetrendjük ezen a linken érhető el.

A Sziget 2019 helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
 • Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

Figyelem!

 • A 4-es és a 6-os villamos vonalán jelenleg felújítási munkák miatt a villamosok rövidített útvonalon, csak a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között járnak; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között, valamint a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között is villamospótló busz közlekedik. A forgalmi változás könnyebb megértését szolgáló térképes grafika itt érhető el
 • A D11-es és a D12-es hajók a fesztivál ideje alatt nem kötnek ki az Óbudai-szigetnél.

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

Budapest nappali közösségi közlekedési hálózatának térképét ezen a linken, az éjszakai hálózatét ezen a linken érhetik el.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok a megszokottnál sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek:

 • A H5-ös HÉV augusztus 7-től, szerdától 14-ig, szerdáig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Aquincum megállóhely között éjszaka is közlekedik, 10 percenként.
 • A Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló buszok az augusztus 7-ről 8-ra, szerdáról csütörtökre virradó éjszakától a 13-ról 14-re, keddről szerdára virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.
 • A Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as vonalon az augusztus 7-ről 8-ra, szerdáról csütörtökre virradó éjszakától a 13-ról 14-re, keddről szerdára virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Rendkívüli hajójárat a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között

Augusztus 7-e, szerda és 13-a, kedd között rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigetnél pedig a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni. A járat menetrendje ezen a linken érhető el.

Sziget–Repülőtér transzferbuszok a be- és kiköltözéshez

A Sziget Fesztivál 2019 első napjain:

 • A Sziget–Repülőtér transzferjárat augusztus 5-től 11-ig, hétfőtől vasárnapig a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér érkezési szintje és a SZIGET (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat reggel 8:45 és éjjel 0:45 között közlekedik, 40 percenként.
 • A különjárattal augusztus 5-8. között csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat; a transzferbusz augusztus 9-11. között a repülőtér felé is igénybe vehető.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

A kiköltözés napján, augusztus 14-én, szerdán:

 • A Sziget–repülőtéri transzferjárat a SZIGET (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér indulási szintje között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat hajnali 3 és délután 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként.
 • A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot. A buszok menetrendje ezen a linken érhető el.

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídhoz kissé közelebb, a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D11-es és D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre: az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2019. augusztus 2-án, pénteken 20 órától augusztus 16-án, pénteken délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni a következő területeken:

 • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
 • az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 7-től, szerdától 15-ig, csütörtökig minden nap délután 14 és hajnali 3 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Taxiszolgáltatás

A Sziget hivatalos taxiszállítói a City Taxi, a Budapest Taxi és a Főtaxi. Figyelem, a taxitársaságok szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe! Kérjük, figyeljenek arra, hogy csak legálisan működő, jól látható helyre kifüggesztett viteldíj-táblázattal ellátott taxiba üljenek be a csalások elkerülése érdekében. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

Sziget-Budapest CITYPASS

A kétnapos, az ötnapos és a tizenhárom napos érvényességű Sziget - Budapest CITYPASS érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít

 • a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz- (kivéve a 100E járatot), villamos, trolibusz-, metró-, fogaskerekű-, HÉV- és rév-vonalain, valamint a menetrend szerinti hajójáratokon Budapest közigazgatási határán belül.
 • a Sziget–repülőtéri transzferjárat teljes hosszán. A buszon továbbá a repülőtér irányából a Sziget Fesztivál felé a Sziget karszalagra beváltható vócserek is érvényesek.
 • a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigetig közlekedő rendkívüli hajójáraton.

A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít. A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe további kedvezmények is igénybe vehetők.

A tizenhárom napos érvényességű CITYPASS augusztus 3-án 0 órától augusztus 15-én éjfélig érvényes, ára 14.900 forint. A kétnapos CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 5900 forint. Az ötnapos CITYPASS a kiváltás napjától számított ötödik napon éjfélig érvényes, ára 9900 forint. További információk és CITYPASS vásárlási lehetőség a szigetfestival.com/hu/citypass oldalon. CITYPASS-t személyesen a BKK repülőtéri ügyfélközpontjában vagy a SZIGET árusítóhelyein érdemes beszerezni.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

Budapest, 2019. augusztus 2.

Budapesti Közlekedési Központ