Közlekedés az FTC–DVSC labdarúgó-mérkőzés idején 2017. november 4-én

A ferencvárosi Groupama Arénában 2017. november 4-én (szombaton) 15:30-tól várhatóan 17:20-ig rendezik meg a Ferencváros TC–DVSC labdarúgó-mérkőzést. Szintén 2017. november 4-én (szombaton) kezdődik el az M3-as metró felújításához kapcsolódó autóbuszos pótlás; a mérkőzés ideje alatt az M3-as metró helyett teljes útvonalon metrópótló autóbusz közlekedik. A mérkőzés helyszíne leggyorsabban az 1-es villamossal közelíthető meg, amit a metrópótló buszok mellett szükség szerint sűrűbben indítanak.

  • A mérkőzés végén az Üllői út szervízútját – a Groupama Aréna és a felüljáró között – a várható nagy gyalogosforgalom miatt 17:15 és 17:45 között lezárják. Ebben az időszakban az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest M felé az Üllői úton a Nagyvárad térig a Nagyvárad tér–Orczy út–Elnök utca–Hell Miksa sétány–Hazlinszky Frigyes sétány módosított útvonalon közlekedik. Az autóbuszok ideiglenesen a 914-es és a 950-es autóbusz Nagyvárad tér M (Orczy úton található) és Népliget M (Hell Miksa sétányon található) megállójában állnak meg.
  • A metrópótló autóbuszok közlekedésében a mérkőzés kezdete előtt is lehetséges korlátozás, lezárás esetén a metrópótló autóbuszok a mérkőzés előtt is a fenti módosított útvonalon közlekednek.

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a metrópótló autóbuszok a metróhoz képest lassabban haladnak, így ezen az útvonalon hosszabb eljutási időre kell számítani. A BKK javasolja az 1-es villamos igénybevételét, amit a metrópótló buszok mellett szükség szerint sűrűbben indítanak.

Aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból is megválthatják menetjegyüket.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.