Közlekedés a belvárosban május 12-én, vasárnap

Budapest, 2024. május 10.A fővárosban 20 év – 20 km Európa Napi futóversenyt tartanak vasárnap. A belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani, ami a BKK-járatok közlekedését is érinti.

20 év – 20 km Európa Napi futóversenyt tartanak május 12-én, vasárnap 6 órától 14:30-ig a Szabadság tér–Zoltán utca–Steindl Imre utca– Széchenyi felső rakpart–Garibaldi utcai lehajtó–id. Antall József rakpart–Carl Lutz rakpart–Újpesti rakpart (kerékpárút)–Széchenyi rakpart–id. Antall József rakpart–Garibaldi utcai felhajtó–Garibaldi utca–Nádor utca–Zoltán utca–Szabadság tér útvonalon.

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása idején rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H, Pesterzsébet, Pacsirta-telep, illetve a Keleti pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

A 15-ös autóbusz terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével jár, a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér M és a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) közötti megállókat nem érinti. A Kossuth Lajos térnél a 70-es és 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni a járatra.

A futóverseny útvonala érinti a rakpartnyitás helyszínét, ezért a BKK kéri az arra járókat, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: amikor a mezőny a rakparton fut, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.