Így változik meg a forgalmi rend az Árpád hídon március 1-jén éjszaka

Budapest, 2024. február 28. – Az Árpád híd dilatációs szerkezetét cserélik, ezért a Pest felé vezető oldalt egy szakaszon lezárják. A forgalmat a Budára vezető oldalra terelik át, ahol március 1-jén, pénteken éjszaka ideiglenesen kétirányú forgalmi rendet vezetnek be a Szentlélek téri és a Népfürdő utcai útátjárók között. Az érintett autóbuszok nem érintik a Margitsziget / Árpád híd megállót.

Jelzőőrös irányítás mellett dolgoznak az Árpád hídon, ezért a Pest felé vezető oldalt március 1-jén, pénteken 22 órától március 2-án, szombaton 5 óráig lezárják. A munka ideje alatt mindkét irány forgalma a Budára vezető oldalon haladhat. A 26-os, a 34-es, a 106-os, a 901-es és a 918-as autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, a Margitsziget / Árpád híd megállót nem érintik.

A Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak dilatáció-javítások és hídszigetelési munkálatok tavaly ősszel a fővárosban: az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél, a Kacsóh Pongrác úti, valamint a Hungária körúti felüljárón is végeztek dilatáció- és hídszigetelés-javítást.