Ideiglenesen egyirányúsítják a Tárcsás utcai vasút átjárót Soroksáron

Budapest, 2023. július 14. – Július 17-től, hétfőtől előreláthatólag július 31-ig közműmunkák miatt egyirányúsítják a XXIII. kerületi (Soroksár) Tárcsás utcai vasúti átjárót. A korlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

Közművekkel kapcsolatos munkák zajlanak július 17-től, hétfőtől a XXIII. kerületi Tárcsás utcai vasúti átjáróban, ezért július 31-ig egyirányúsítják azt a Zománc utca felől a Tárcsás utca felé.  A vasúton túli területeket a belváros felől a Helsinki út – Nagysándor József utca – Török Flóris út, a városhatár felől pedig a Grassalkovich út – Vecsés út útvonalon át lehet megközelíteni.

Ebben az időszakban az alábbi módon változik a közösségi közlekedés a térségben, a Könyves utcai szakasz közösségi közlekedési kiszolgálása alternatív útvonal hiányában szünetel:

  • a 135-ös autóbusz módosított útvonalon, hosszabb menetidővel jár, a Milleniumtelep felé nem érinti az Előd utca, az Alsó határút, a Gombosszeg köz és a Csillag utca megállókat, de a buszok megállnak a Vágóhíd utcánál, a Torontál utcánál és Soroksár felső HÉV-állomásnál. Az IKEA Áruház felé a buszok nem érintik a Csillag utca, a Gombosszeg köz és az Alsó határút megállókat, de megállnak Soroksár felső HÉV-állomásnál, az Akácfa utcánál, a Bólyai János utcánál és az Előd utcánál;
  • a 966-os éjszakai járat módosított útvonalon, hosszabb menetidővel jár, és egyik irányban sem érinti az Alsó határút, a Gombosszeg köz és a Csillag utca megállókat, de a Milleniumtelep felé megáll a Vágóhíd utcánál és Soroksár felsőnél, a Határ út felé pedig érinti a Soroksár felső H, az Akácfa utca, a Bolyai János utca és az Előd utca megállóhelyet.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.