Húsvéti körmenetek március 31-én: néhány buszjárat rövid ideig terelve jár

2018. március 31-én (szombaton) este több fővárosi helyszínen is – így a Batthyány téren, a Szent István Bazilikánál, Óbudán a Köles utcai csomópontnál, Kelenföldön a Villányi úton, valamint egy-egy XVIII. és XIX. kerületi helyszínen – húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények az arra közlekedő busz- és villamosjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak, járhatnak.

I. kerület

Szombaton este a Batthyány téren tartanak húsvéti körmenetet. Várhatóan 20 óra és 20:30 között a 11-es és a 39-es és a 109-es buszjárat nem érinti a buszvégállomás területét. A buszjáratokra a Bem rakparton, a Csalogány utca kereszteződése előtt lehet felszállni, leszállni pedig a vásárcsarnok előtt lehet róluk.

III. kerület

Szombaton várhatóan 18:45 és 19:45 között a Szentendrei út 69. előtt (Kaszásdűlő hévállomásnál, a Köles utcai csomópontnál) található templomnál lesz körmenet, ezért az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz a Kaszásdülő H megállóhelyen néhány perces várakozásra kényszerülhet.

V. kerület

Szombaton várhatóan 18:45 és 19:45 között a Szent István Bazilikánál tartanak körmenetet, ezért a 9-es busz mindkét irányba a Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Teréz körút–Andrássy út útvonalon közlekedik.

  • A Kőbánya felé tartó buszok nem érintik a Nyugati pályaudvar M és a Szent István Bazilika közötti megállókat. A Nagykörúton a 923-as busz, az Andrássy úton a 105-ös busz megállóiban lehet felszállni a 9-es buszra.
  • Az Óbuda felé tartó buszok nem érintik a Szent István Bazilika, az Arany János utca M és a Báthori utca / Bajcsy-Zsilinszky út megállókat. Az Andrássy úton a 105-ös busz megállóiban, a Nagykörúton a 923-as busz Aradi utca (Oktogon M) megállójában lehet felszállni a 9-es buszra.

XI. kerület

Szombaton várhatóan 19:30 és 20:30 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon tartanak körmenetet, ezért ebben az időszakban a 27-es busz és a 240-es busz módosított útvonalon közlekedik.

27-es busz:

  • A Sánc utca felé tartó buszok a Móricz Zsigmond körtér és a Szüret utca között a Villányi út–Balogh Tihamér lejtő–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca, a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A 27-es buszra ideiglenesen a Szüret utcában, a Ménesi út kereszteződése után lehet felszállni.
  • A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca megállóhely. A 27-es buszra ideiglenesen a Tas Vezér utcában a Villányi út kereszteződése után lehet felszállni.

A 240-es busz a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út módosított útvonalon halad. A Móricz Zsigmond körtéren a 7-es busz Albertfalva irányú megállójában lehet felszállni a buszokra.

A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.

XVIII. kerület

Szombaton várhatóan 21:15 és 22:00  között a Batthyány utcai templomnál lesz körmenet, ezért a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz mindkét irányba a Petőfi utca–Kossuth Lajos utca–Vasvári Pál utca–Bókay Árpád utca–Petőfi utca útvonalon kerül, kihagyva a Wlassics Gyula utca megállót.

XIX. kerület

Szombaton a késő esti órákban a Kós Károly téri templomnál tartanak körmenetet, ezért az arra közlekedő 99-es, 148-as, 194-es és 194B buszjárat 5-15 perc várakozásra kényszerülhet.