Hétvégén pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett

2022. június 9. – Rendezvény miatt lezárják a kispesti Ady Endre út egy szakaszát ezen a hétvégén, emiatt a 42-es villamos helyett pótlóbusszal lehet utazni, a 68-as autóbusz pedig módosított útvonalon közlekedik.

A Kispesti Városünnep miatt június 11-én és 12-én lezárják a XIX. kerületi Ady Endre út Kisfaludy utca és Petőfi utca közötti szakaszát.

A korlátozás miatt:

  • A 42-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik az Ady Endre út – Hunyadi utca – Nádasdy utca – Kossuth Lajos utca – Ady Endre út útvonalon, amely a rendezvény miatt egyik irányban sem érinti a Templom teret.
  • A 68-as autóbusz Kispest Kossuth tér és az Ady Endre út közötti szakaszon mindkét irányban az Üllői út – Vas Gereben utca módosított útvonalon közlekedik. A járat az Akadémiaújtelep felé nem érinti a Templom tér és a Kisfaludy utca megállóhelyeket, a Vas Gereben utca felé pedig az Ady Endre út (Báthory utca) és a Templom tér megállókat.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.