A H6-os HÉV helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső között 2017. október 28-án és 29-én

A H6-os HÉV rövidtett útvonalon jár 2017. október 28-án és 29-én (szombat és vasárnap) Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között. 2017. október 30-án és 31-én (hétfőn és kedden) újra alapmenetrendi végállomásaik között közlekednek a HÉV-szerelvények, de  Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere között mindkét irányban a Ráckeve irányú vágányon járnak. A HÉV-pótló autóbuszokkal való csatlakozások biztosítása, illetve az egyvágányos közlekedési rend miatt a HÉV-szerelvények a MÁV-HÉV Zrt. meghirdetett menetrendjétől eltérő időpontokban vágányzári menetrend szerint közlekednek. Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A H6-os pótlóbusz Dunaharaszti külső H felé a Közvágóhíd H–Kvassay Jenő út–Gubacsi út–Kén utca–Soroksári út–Helsinki út–Grassalkovich út–Haraszti út–Dunaharaszti, Soroksári út–Fő út–Dunaharaszti külső H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 • Közvágóhíd H (felszállóhely) Kvassay Jenő úton a második behajtó után;
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as, a 66-os, a 66B és a 923-as autóbusz megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66B, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár felső H: a 66-os, a 66B és a 66E autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár, Hősök tere H: a 66-os, a 66B és a 66E autóbusz megállóhelyén;
 • Szent István utca H: a 135-ös és a 966-os autóbusz megállóhelyén;
 • Millenniumtelep H: a Haraszti úton a 135-ös autóbusz végállomásánál levő parkolókijáratot követően;
 • Dunaharaszti felső H: a Soroksári úton a Duna sétány torkolata előtt;
 • Dunaharaszti külső H: a pótlóbusz-megállóhelyen a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett.

A H6-os pótlóbusz Közvágóhíd H felé a Dunaharaszti külső H–Fő út–Dózsa György út–Móra Ferenc utca–Mindszenty József utca–Fő út–Soroksári út–Budapest, Haraszti út–Grassalkovich út–Helsinki út–Soroksári út–Kvassay Jenő út–Közvágóhíd H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Dunaharaszti külső H: a pótlóbusz-megállóhely a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett;
 • Dunaharaszti felső H: a Soroksári úton a vasúti átjárót követően;
 • Millenniumtelep H: a Haraszti úton a Lórév utca torkolata előtt;
 • Szent István utca H: a 135-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár, Hősök tere H: a 66-os, a 66B és a 66E autóbusz megállóhelyén
 • Soroksár felső H: a 66-os, a 66B, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66B, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as, a 66-os, a 66B és a 923-as autóbusz megállóhelyén;
 • Közvágóhíd H (leszállóhely): a Kvassay Jenő úton a második behajtó előtt.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd H és a Millenniumtelep H közötti szakaszon a Budapesten belül érvényes helyi; a Millenniumtelep H és Dunaharaszti külső H közti szakaszon pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A  HÉV-ről  a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.