Futóverseny miatt kell korlátozásokra készülni vasárnap a Várkert Bazár környékén

Budapest, 2022. március 17. – Futóversenyt rendeznek március 20-án, vasárnap napközben a Várkert Bazár és Szent Gellért rakpart környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben. A lezárások miatt a BKK járatai is a megszokottól eltérően közlekednek.

 

Közúti közlekedési változások

 

Március 20-án, vasárnap 0:00-tól várhatóan 17:00-ig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát, illetve előreláthatólag 7:00 és 15:00 között a Szabadság hidat.

A futók elhaladásának idejére napközben szakaszosan és időszakosan lezárják:

  • a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között;
  • a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között;
  • a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

 

Közösségi közlekedési változások

 

Március 20-án, vasárnap 0:00-tól 17:00-ig a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbuszok a Döbrentei tér és az Alagút utca között a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton közlekednek a Várkert Bazár megállók érintése nélkül, emellett a 105-ös mindkét irányban, a 916-os pedig Pest felé nem érinti a Clark Ádám teret sem. A terelt útvonalon a buszok az 5-ös busz Szarvas tér és Dózsa György tér megállóiban állnak meg.

Március 20-án, vasárnap hajnaltól 16:00-ig a 19-es és a 41-es villamosok a megszokottól eltérően közlekednek: a 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás M és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér M+H és a Bécsi út / Vörösvári út között, a 41-es villamos a Döbrentei tér és a Margit híd között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon jár.

Napközben lezárják a Szabadság hidat, a 47-es és a 49-es villamosok ebben az időszakban a Deák Ferenc tér M helyett a Krisztina körúton keresztül Széll Kálmán tér M-ig közlekednek.

A 133E busz módosítva, a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út útvonalon jár.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.