Forgalomkorlátozások a Széchenyi tér környékén a június 22-23-i hétvégén filmforgatás miatt, módosul a 2-es villamos közlekedése is

Filmforgatás miatt lezárják a forgalom elől az id. Antall József rakpartot az Eötvös tér és a Margit híd között 2019. június 22-én, szombaton 4 és 13 óra között, valamint 23-án, vasárnap 4 és 17 óra között filmforgatás miatt. A 2-es villamos szombaton az első járatindulástól 17 óráig a Széchenyi István téren egyik irányban sem áll meg, vasárnap pedig egész nap nem közlekedik a Kossuth Lajos tér és az Eötvös tér között.  

Lezárják a forgalom elől az id. Antall József rakpartot az Eötvös tér és a Margit híd között június 22-én, szombaton 4 és 13 óra, 23-án, vasárnap pedig 4 és 17 óra között. A Jane Haining rakpartról az Eötvös térnél lehet majd felhajtani a József Attila utca és a Lánchíd felé, a Carl Lutz rakpartról pedig a Margit hídtól északra található felhajtón a Jászai Mari térre. Lezárják továbbá egész hétvégére a Széchenyi rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi István tér között, valamint az MTA előtti parkolót. Az Akadémia utca Széchenyi tér és Arany János utca közötti szakaszát is érinti a filmforgatás, erre a szakaszra szombaton 11 és 17 óra között nem lehet majd behajtani; az V. kerület belső területei a József Attila utca–Sas utca csomóponton keresztül, vagy a Bajcsy-Zsilinszky úton át az Alkotmány utcán keresztül érhetők el.

A 2-es villamos szombaton a teljes útvonalán közlekedik, azonban az első járatindulástól 17 óráig a Széchenyi István tér megállóhelyen megállás nélkül áthalad. Vasárnap a villamosok egész nap két szakaszra osztva, a Jászai Mari tér felől a Kossuth Lajos tér M megállóhelyig, a Közvágóhíd felől pedig az Eötvös tér megállóhelyig közlekednek. A villamos által nem érintett szakaszon a 15-ös vagy a 115-ös buszra átszállva utazhatnak.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. június 21.

Budapesti Közlekedési Központ