Forgalomkorlátozások a Hősök tere és az Andrássy út környékén november 24-én koncert miatt

2018. november 24-én, szombaton 18 és 22 óra között Sting & Shaggy koncertet rendeznek a Hősök terén. A rendezvény előkészülete és bontása miatt szombaton 10 órától másnap hajnali 4:30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcáig, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály útig, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, továbbá a Kós Károly sétányt. Biztonsági okokból lezárhatják az M1-es metró Hősök tere állomását, a forgalomkorlátozások miatt pedig változik az érintett közösségi közlekedési járatok – a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as, a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala.

Az M1-es metró várhatóan 16 és 23 óra között a megszokottnál sűrűbben közlekedik majd, azonban biztonsági okokból lezárhatják a Hősök tere állomást; ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül haladnak át azon.

Az előzetes tervek szerint a közösségi közlekedésben az alábbi korlátozásokra kell számítani november 24-én, szombaton 10 órától másnap hajnali 4:30-ig:

  • A 20E buszjárat mindkét irányba a Hungária körút–Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M megállóhelyet. A Káposztásmegyer felé közlekedő buszokra a 30-as buszcsalád Ötvenhatosok tere, az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út és a 32-es járat Vágány utca / Róbert Károly körút megállójában lehet felszállni. A Keleti pályaudvar M felé tartó buszok az éjszakai járatok Kacsóh Pongrác út és a 30-as buszcsalád Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.
  • A 30-as buszcsalád járatai mindkét irányba az Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekednek. A buszok egyik irányban sem érintik a Hősök tere M megállóhelyet, továbbá a Keleti pályaudvar felé tartó buszok a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem. A 30-as buszcsalád járataira az érintett trolibusz-megállókban lehet felszállni.
  • A 75-ös trolibusz mindkét irányba az Állatkerti körút–Hermina út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Zichy Géza utca közötti megállóit. A 75-ös trolibuszra a módosított útvonalon érintett 72-es és 74-es trolimegállókban lehet felszállni.
  • A 105-ös autóbusz az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik Újpest felé a Bajza utca és a Dózsa György út, az Apor Vilmos tér felé pedig a Dózsa György út és a Szinyei Merse utca között. Az Újpest felé tartó buszokra a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után, ezt követően a 72-es troli Bajza utcai megállójában, majd a Podmaniczky utcában, a Honvédkórháznál lehet felszállni. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok a 72-es troli érintett megállóiban állnak meg.
  • A 979-es éjszakai járat az Andrássy út helyett mindkét irányba a Damjanich utcán közlekedik Újpalota felé Felső erdősor utca és a Dózsa György út, Csepel felé pedig a Dózsa György út és a Bajza utca között. Az Újpalota felé közlekedő buszok nem érintik a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Benczúr utca megállót; a kimaradó megállók helyett, valamint a Damjanich utca / Dózsa György út kereszteződésnél a 70-es troli érintett megállóiban lehet felszállni. A Csepel felé tartó buszokra a Damjanich utca / Dózsa György út kereszteződésnél, valamint a kimaradó Hősök tere M megálló helyett szintén a 70-es troli érintett megállóiban lehet felszállni.

Budapest, 2018. november 22.

Budapesti Közlekedési Központ