Forgalomkorlátozások a belvárosban október 14-én délután, az 5. Rehab Critical Mass idején

Rehab Critical Mass néven demonstrációt tartanak a belvárosban 2018. október 14-én, vasárnap várhatóan 15 és 17 óra között. Ebben az időszakban a Lánchíd lezárása miatt módosul a 16-os és a 105-ös autóbusz közlekedése. 

A résztvevők 15 óra és 15:30 között a Lánchíd utcai parkolóban és a Sikló előtti területen gyülekeznek, majd 16 órakor átvonulnak az Erzsébet térre a Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Városháza park útvonalon, majd 17 órától a program a Városháza Parkban folytatódik. A felvonulás útvonalát várhatóan 15:40 és 17 óra között lezárják.

A lezárás idején

  • a 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át, az Astoria érintésével,
  • a 16-os busz pedig rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől közelíthető meg.

Az M3-as metrópótló busz, továbbá, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E és a 115-ös autóbusz forgalmában is várható néhány perces korlátozás.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. október 13.

Budapesti Közlekedési Központ