Forgalomkorlátozások április 14-én és 15-én Budapesten a Vivicittá félmaratoni futóverseny miatt

2018. április 14-én a Margitszigeten, majd április 15-én délelőtt és kora délután több fontos fővárosi közlekedési útvonalon – többek között a Lánchídon, a Szabadság hídon, valamint a budai és a pesti alsó rakpartokon – halad a 33. Vivicittá Félmaraton futóverseny. Az érintett útszakaszokon közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani. A vasárnapi lezárások miatt számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala is módosul, ezért aki a belvárosba tart, annak ezen a napon érdemes a kötöttpályás járatokat – elsősorban az üzemelő metróvonalakat vagy a nagykörúti villamost – igénybe vennie. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a BKK honlapján vagy a BKK Info-n.

Közlekedési változások április 14-én

Közúti közlekedés

Április 14-én (szombaton) a futóverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

 • 10 és 16 óra között lezárják a forgalom elől a margitszigeti gerincutat és a Hajós Alfréd sétányt.
 • várhatóan 15 és 16 óra között az Árpád híd Pest irányú forgalmát egy sávra korlátozzák a Margitsziget és a Népfürdő utcai lehajtó között, továbbá lezárják a forgalom elől a Népfürdő utcai lehajtó–Népfürdő utca–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér útvonalat.
 • 15 és 16 óra között a Margit hídon Buda irányába egy forgalmi sávon lehet majd haladni.

Közösségi közlekedés

4-es és 6-os villamos

Várhatóan 15:10 és 15:40 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányba sem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen. Aki a Margitszigetre tart, annak ebben az időszakban érdemes a Margit híd, budai hídfő H megállóban leszállnia a villamosról és onnan gyalogosan megközelíteni a szigetet.

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 14:50 és 15:30 között a 15-ös és a 115-ös busz a lezárt Népfürdő utca helyett a Váci úton át közlekedik, ezért

 • a Boráros tér H felé tartó 115-ös nem érinti az Árpád híd M és a Dráva utca közötti, a 15-ös pedig a Népfürdő utca / Árpád híd és a Dráva utca közötti megállókat. Ideiglenes megállók a Váci úton: Árpád híd M (az M3-as pótlóbusz megállója) és Dózsa György út M (a 75-ös troli megállója).
 • az Árpád híd M felé tartó buszok nem érintik a Dráva utca és a Népfürdő utca / Árpád híd közötti megállókat. Ideiglenes megállók a Váci úton: a 34-es és a 106-os busz Dózsa György út M, Árpád híd M és Népfürdő utca / Árpád híd megállói.

26-os autóbusz

Reggel 6 órától az utolsó járatindulásig (majd másnap az első járatindulástól 17 óráig) a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között, és a megszokottnál sűrűbben közlekedik. Aki a Nagykörút vagy a Széll Kálmán tér irányából közelítené meg a Margitszigetet, az a 4-es és a 6-os villamos Margitsziget / Margit híd vagy Margit híd, budai hídfő H megállóhelyéről rövid sétával érheti azt el.

Egy rövid, húszperces időszakban, 14:50 és 15:10 között a 26-os busz nem hajt be a Margitszigetre, hanem az Árpád hídon át a Flórián térig közlekedik.

34-es és 106-os autóbusz

Várhatóan 14:50 és 15:20 között a Lehel tér M felé közlekedő buszok nem állnak meg a Margitsziget / Árpád híd megállóhelyen.

Közlekedési változások április 15-én

Közúti közlekedés

Április 15-én (vasárnap) a futóverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

 • Kora reggeltől 12 óráig lezárásokra kell számítani a Margitszigeti gerincút–Margit híd–Jászai Mari tér–Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó–Pesti Alsó rakpart–Széchényi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Apród utca–Attila út–Alagút utca–Fő utca–Jégverem utca–Halász utcai rakparti lehajtó (déli ág)–Budai alsó rakpart–Pázmány Péter sétány–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Közraktár utcai lehajtó–Pesti alsó rakpart–Szent István parki rakparti felhajtó–Újpest rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon.
 • 13 órától 15:30-ig a margitszigeti gerincút–Margit híd–Germanus Gyula park útja–Árpád fejedelem út–Bem rakpart–Jégverem utca–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchényi István tér–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Közösségi közlekedés

2-es villamos

Várhatóan 9 óra és 10:50, valamint 13:10 és 13:50 között a 2-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik

 • a Közvágóhíd H felől a Boráros tér H megállóhelyig,
 • a Jászai Mari tér végállomástól pedig a Széchenyi István tér megállóhelyig.

A kimaradó szakaszon a 15-ös és a 115-ös busszal utazhatnak.

4-es és 6-os villamos

Várhatóan 9 óra és 11:30, valamint 13 óra és 14:10 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányba sem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen. Aki a Margitszigetre tart, annak ebben az időszakban érdemes a Margit híd, budai hídfő H megállóban leszállnia a villamosról és onnan gyalogosan megközelíteni a szigetet.

5-ös autóbusz

Várhatóan 9 óra és 10:10 között az 5-ös busz a Mikó utca és a Döbrentei tér között módosított útvonalon közlekedik.

 • A Pasaréti tér felé tartó buszok a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca–Alagút utca–Attila út útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György út megállót. A terelt vonalszakaszon az 5-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • Döbrentei tér: a 8E busz megállója,
  • Sánc utca: az Aladár utcában a Tigris utca kereszteződése után,
  • Zsolt utca: a 178-as busz megállója,
  • Ág utca: a 178-as busz megállója,
  • Krisztina tér: a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt.
 • A Rákospalota felé tartó buszok az Attila út–Mikó utca–Krisztina körút útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Alagút utca megállót. A terelt vonalszakaszon az 5-ös buszra az 56A villamos Krisztina tér megállójában lehet felszállni.

9-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a 9-es autóbusz a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar M között módosított útvonalon, az Árpád hídon és a Váci úton át közlekedik.

 • Az Óbuda felé tartó buszok nem érintik a Jászai Mari tér és a Kiscelli utca közötti megállókat. A 9-es buszra terelt vonalszakaszán a Lehel téren az éjszakai busz megállójában, majd a 34-es busz érintett megállóiban lehet felszállni.
 • A Kőbánya felé tartó buszok nem érintik a Flórián tér és a Jászai Mari tér közötti megállókat. A 9-es buszra terelt vonalszakaszán a 34-es busz érintett megállóiban lehet felszállni.

16-os autóbusz

Várhatóan 9 óra és 10:30 között a 16-os busz nem közlekedik, ebben az időszakban a budai Várat közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől, a megszokottnál sűrűbben közlekedő 16A busszal lehet megközelíteni.

Várhatóan 13 óra és 13:50 között a 16-os busz forgalmát újra korlátozzák: ekkor rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár. Aki a belváros felől közelítené meg a Várat, annak ebben az időszakban is érdemesebb az M2-es metróval a Széll Kálmán térig utazni, majd a 16A buszra átszállni.

19-es és 41-es villamos

Várhatóan 9:10 és 10 óra, valamint 12:50 és 13:20 között a 19-es és a 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút–Széll Kámán tér–Margit körút útvonalon, az 56A és a 17-es villamos útvonalán közlekedik.

26-os autóbusz

Az első járatindulástól 17 óráig a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között közlekedik. Aki a Nagykörút vagy a Széll Kálmán tér irányából közelítené meg a Margitszigetet, az a 4-es és a 6-os villamos Margitsziget / Margit híd vagy a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyéről rövid sétával érheti azt el.

47-es és 49-es villamos

Várhatóan 9:30 és 10:45 között a 47-es villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ M között közlekedik. A 49-es villamos ebben az időszakban nem jár. A Pest és Buda között utazók számára a BKK az M4-es metró igénybevételét ajánlja.

83-as trolibusz

Várhatóan 9:40 és 10:40 között a 83-as trolibusz a Közraktár utca Corvinus Egyetem előtti szakaszának lezárása miatt a Kinizsi utca–Lónyay utca–Kálvin tér módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Közraktár utca és a Fővám tér M megállót. A terelt vonalszakaszon a 83-as trolira a 15-ös és a 115-ös busz Czuczor utca és Török Pál utca megállójában lehet felszállni.

91-es, 191-es és 291-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a Margit híd, budai hídfőnél a 91-es buszcsalád budai végállomása felé tartó járataira a 4-es és a 6-os villamos megállójában lehet felszállni.

105-ös autóbusz

9 és 14 óra között a 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik a Gyöngyösi utca M végállomás felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér végállomás felől pedig a Mészáros utca – Krisztina körút útvonalon a Déli pályaudvar M megállóhelyig. A Déli pályaudvarnál a buszokra a pályaudvar Krisztina körúti kijáratánál lehet felszállni. A Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között az M2-es metróval lehet utazni.

109-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a 109-es busz rövidített útvonalon, Óbuda, Bogdáni út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között jár.

 • A Batthyány tér felé közlekedő 109-es busz a Császár-Komjádi uszodát követően visszafordul Óbuda felé, így nem érinti a Margit híd, budai hídfő H és a Batthyány tér M+H közötti megállóhelyeket.
 • Az Óbuda felé tartó 109-es busz a Szent Lukács Gyógyfürdő villamosmegállóból indul, az Árpád fejedelem útja helyett a Frankel Leó út-Bécsi út-Szépvölgyi út útvonalon halad a Kolosy térig, és a 17-es villamos megállóiban áll meg.

178-as autóbusz

Várhatóan 9 órától 10:20-ig a 178-as busz az Erzsébet híd és a Naphegy tér közötti szakaszon módosított útvonalon közlekedik:

 • a Naphegy tér felé tartó buszok a Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a buszjáratra a 8E busz érintett megállóiban lehet felszállni.
 • a Keleti pályaudvar M felé tartó buszok a Krisztina körúton át kerülnek, ezért nem érintik Alagút utca megállójukat. A terelt vonalszakaszon a buszjáratra a Krisztina téren a Gellérthegy utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. április 13.

Budapesti Közlekedési Központ