Forgalomkorlátozás várható szerda délután a belvárosban rendezvény miatt

Budapest, 2024. február 21.Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra és lezárásra kell számítani szerdán 16:30 és 19 óra között a belvárosban a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér útvonalon. Az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon járnak, a kiskörúti 47-es és 49-es villamosok csak a budai oldalon közlekednek.

Vonulásos demonstráció miatt február 21-én, szerdán 16:30-tól várhatóan 19 óráig szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a fővárosban a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér útvonalon.

  • A 47-es és a 49-es villamosok várhatóan 17 és 18 óra között a 19-es és a 41-es villamosok vonalán a Batthyány térig közlekednek, nem érintik a Fővám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat.
  • A 15-ös autóbuszok várhatóan 17 és 18 óra között a Boráros tér felé módosított útvonalon, a Kiskörúton át közlekednek, a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) és Fővám tér közötti megállókat nem érintik.
  • A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok forgalmát a Március 15. térnél és a Kossuth Lajos térnél néhány percre korlátozhatják.
  • A Budafoki út és a Műegyetem rakpart torkolatának lezárása esetén a 107-es és a 133E autóbuszok is terelve, a Bartók Béla út–Karinthy Frigyes út útvonalon járnak, a Szent Gellért téren a 7-es busz megállójában állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.