Forgalmirend-változás a budai fonódó villamos építési munkái miatt

A budai fonódó villamos építési munkái miatt 2015. január 12-étől, hétfőtől várhatóan egy hónapig megváltozik a forgalmi rend a II. kerület két fontosabb útvonalán. A Fekete Sas utcába csak egy irányból lehet behajtani a Tölgyfa utca és a Frankel Leó út között, átmenetileg ugyancsak egyirányúsítják a Bécsi út Zsigmond tér és a Szépvölgyi út közötti szakaszát.

A Fekete Sas utca a Henger utca és Frankel Leó út között a Frankel Leó út felé, a Henger utca és Tölgyfa utca közötti szakaszon pedig a Tölgyfa utca felé lesz egyirányú. A kábelfektetési munkák a gyalogosforgalmat is érintik: a Fekete Sas utcában lezárják a déli oldali járdát, a gyalogosok csak a túloldalon haladhatnak. A munkavégzés időtartamára a Tölgyfa utcában is elkerítenek egy körülbelül 20 méter hosszú szakaszt a Margit körút felé tartó jobb oldali forgalmi sávból.

Ugyancsak ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend a Bécsi út II. kerületi szakaszán.  A megállási tilalmon kívül a Szépvölgyi út és a Zsigmond tér között csak a Zsigmond tér irányába lehet ide behajtani. A gyalogosok az egy hónapig tartó munkálatok idején ezen a szakaszon csak a nyugati oldali járdát használhatják.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.