Folytatódik a Bazsalikom utca felújítása, ezért módosul az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz közlekedése

November 19-én, hétfőn az első nappali járatindulástól várhatóan december közepéig:

Közúti változások

  • November 17-étől, szombattól a Bazsalikom utca további szakaszát egészen a Kecskeméti József utcáig lezárják az útépítés miatt, ezért november 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap a teljes szakaszt a Gépész utcától a Kecskeméti József utcáig lezárják. A Torma utca a Citera utcától zsákutca lesz. Ezen a hétvégén az Alabástrom utca a Kardhegy utcától és a Székelykapu utcától zsákutca lesz, mert a Bazsalikom utca és az Alabástrom utcai kereszteződésben marás aszfaltozást végeznek.
  • November 19-étől, hétfőtől a Bazsalikom utca csak az Alabástrom utcai kereszteződéstől a Kecskeméti József utcáig lesz lezárva az átépítés miatt. Ettől az időponttól az Egér út felőli korlátozás megszűnik és a Bazsalikom utcai híd újra kétirányban lesz járható.

A Bazsalikom utca Gépész utca és Alabástrom utcai szakaszán a kopó réteg még nem készült el, de a forgalom számára egyirányban megnyitják, az autóbuszok és egyéb forgalom újra közlekedhetnek ideiglenesen, egyirányban a Gépész utcától az Alabástrom utca felé. A munkálatok még várhatóan négy hétig tartanak.

Változások a közösségi közlekedésben

November 17-én, szombaton az első nappali járatindulástól november 19-én, hétfőn az első nappali járatindulásig:
  • Az 58-as autóbusz a Jégmadár utca felé nem érinti a Gépész utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen az Egér úton, a Bazsalikom utca kereszteződése után; valamint a 150-es autóbusz Bolygó utca és Olajfa utca megállójában áll meg.
  • A 941-es autóbusz

o   Budatétény vasútállomás (Campona) felé nem érinti a Gépész utca, a Torma utca és a Bolygó utca megállót, a Bolygó utca megállóhely helyett ideiglenesen a 150-es autóbusz Bolygó utca megállójában áll meg;

o   a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti az Alabástrom utca, Torma utca, Kecskeméti József utca, Duránci utca és a Gépész utca megállót.

  • Az 58-as autóbusz Jégmadár utca felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Kecskeméti József utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen az Alabástrom utcában a Székelykapu utca kereszteződése után áll meg.
  • A 153-as autóbusz

o   a Gazdagréti tér felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Torma utca és Bolygó utca megállót; a Torma utca megálló helyett ideglenesen a Bazsalikom utcában az Alabástrom utca kereszteződése előtt áll meg;

o   az Infopark felé nem érinti az Alabástrom utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen a 150-es autóbusz Bolygó utca és Olajfa utca megállójában áll meg.

  • 941-es autóbusz

o   Budatétény vasútállomás (Campona) felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Torma utca és Bolygó utca megállót; a Torma utca megállóhely helyett ideiglenesen a Bazsalikom utcában az Alabástrom utca kereszteződése előtt; a Bolygó utca megállóhely helyett a 150-es autóbusz Bolygó utca megállóhelyén áll meg;

o   a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti a Torma utca, a Kecskeméti József utca, a Duránci utca és a Gépész utca megállót; a Torma utca megállóhely helyett ideiglenesen az Alabástrom utcában a Bazsalikom utca kereszteződése előtt; a Bazsalikom utcában a Zebegény utca torkolata előtt; valamint a Bazsalikom utcában a Gépész utca kereszteződése előtt áll meg.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.