Felújítják a Berlini utca Tél utca és Kámfor utca közötti szakaszát

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában 2019. augusztus 16-ától, péntektől elkezdődik az újpesti Berlini utca Tél utca és Kámfor utca közötti szakaszának a felújítása.

A beruházás során 1100 méter hosszon, 2x1 sávon újul meg az aszfaltréteg, átépítik az ipari vasúti átjárót új gumielemekkel, és több mint 500 méter új vízvezetéket fektetnek le. Új járda és kerékpárút épül, illetve új forgalomtechnikai eszközöket (útburkolati jelek, prizmák, új gyalogosátkelőhelyek, új utasvárók) telepítenek. Átalakítják a csapadékvízelvezető és a közvilágítási hálózatot, valamint megújul a zöldfelület, 12 facsemetét is ültetnek. A kivitelezés a tervek szerint 2020 májusában fejeződik be.

Közlekedési változások

A felújítás első ütemében egyirányúsítják a Berlini utcát várhatóan szeptember 2-áig, hétfőig a Madridi utcától a Szent László utcai vasúti átjáróig. A Madridi utcát a Berlini utcai csomópontban teljes szélességében lezárják.

A 120-as autóbusz ideiglenesen módosított útvonalon, a Kámfor utca–Reitter Ferenc utca–Gyöngyösi utca–Béke utca–Madridi utca–Berni utca–Nap utca–Chinoin utca–Katona József utca–Tél utca útvonalon jár, nem érinti a Madridi utca, a Brüsszeli utca, az Elem utca és az Újpesti Erőmű megállót. A Reitter Ferenc utcai megállót ideiglenesen áthelyezték a Kámfor utcába, a terelő útvonalon pedig a 30-as autóbusz Újpest irányú Angyalföld vasútállomás megállóhelyén is fel lehet szállni a 120-as buszra.