A felújítási munkák végzéséhez alkalmatlan időjárás miatt egy héttel tovább tart a fogaskerekű pótlása

A tervezetthez képest egy héttel tovább tart a fogaskerekű (60-as villamos) vonalán zajló felújítási munka, így várhatóan április 7-ig továbbra is rövidített útvonalon, Városmajor és az Adonis utca között jár, míg a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A pályafelújítási munkák befejezését a BKV Zrt. március 29-re tervezte, a szükséges munkafolyamatok elvégzését akadályozó fagyos, havas időjárás miatt azonban ez az időpont nem volt tartható.

A fogaskerekű vonalán február 19-én kezdődött a sínszálak és a fogaslécek felújítása a Széchenyi-hegyi végállomás és az Adonis utca közötti szakaszon. A felújítási munkák ideje alatt, várhatóan április 7-ig Városmajor és az Adonis utca között a fogassal, Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és a Svábhegy között a 60-as pótlóbusszal, a Svábhegy és az Adonis utca között pedig a 21-es, a 21A vagy a 212-es busszal utazhatnak. A forgalmi rendet részletesen korábbi közleményében ismertette a BKK: https://bkk.hu/2018/02/potlobusz-jar-fogaskereku-helyett-szechenyi-hegy-es-svabhegy-kozott-februar-kozepetol-marcius-vegeig/.

A felújítási munkák eredetileg március 29-ig tartottak volna, a befejezési határidő meghosszabbítására a munkavégzéshez kedvezőtlen időjárás miatt van szükség. Mind a megelőző közműmunkák, mind maga a pályafelújítás betonozási munkákkal is jár, illetve járt, amelyet jelentősen hátráltat, illetve hátráltatott a fagyos, havas időjárás.

A felújítási munkák és az autóbuszos pótlás elhúzódása miatt a BKK és a BKV Zrt. a környéken élők és utazók elnézését kéri.

Budapest, 2018. március 27.

Budapesti Közlekedési Központ