Felújítás miatt buszokkal lehet utazni az 50-es villamos helyett június közepéig

Budapest, 2023. április 19. – Az 50-es villamos helyett április 22-étől, szombattól június 11-ig, vasárnapig pótlóbusszal lehet utazni, mert folytatódik a vonal felújítása. A munkákra a többi közt azért van szükség, hogy a jövőben is megbízhatóan közlekedhessenek a villamosok, és még több modern CAF szerelvény jelenhessen meg a XVIII. és a XIX. kerületben.

A villamosok helyett két pótlóbuszjárat közlekedik: minden nap jár az 50-es villamospótló busz a Határ út M és Pestszentlőrinc, Béke tér között, munkanapokon pedig az 50A villamospótlóbusszal is lehet utazni a Határ út M és Szarvas csárda tér között.

A Szarvas csárda tér környékéről a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E, a Béke térről a 193E, a Margó Tivadar utca térségéből a 136-os, a kispesti szakaszon a 93-as autóbuszokkal is elérhető az M3-as metró.

Az 50-es villamos vonalán zajló munkák során az áramellátás megerősítése fejeződik be, ami azért szükséges, hogy minél több korszerű CAF szerelvény közlekedhessen Kispesten és Pestszentlőrincen. Az elmúlt időszakban már több helyen átépültek a megállók, modernizálták a vonal infrastruktúráját, idén pedig folytatódnak a tervezett munkák.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.