Egyirányúsítják az Ond vezér útja egy szakaszát Zuglóban, módosul a 80-as és a 81-es troli útvonala

Budapest, 2020. augusztus 21. – Az Örs vezér tere felé egyirányúsítják Zuglóban az Ond vezér útját a Szentmihályi út és a Füredi utca között 2020. augusztus 24-én, hétfőtől 31-én, hétfőn hajnalig, mert a Budapest Közút útkarbantartási munkákat végez. Emiatt változik a 80-as, a 81-es trolibusz és a 907-es éjszakai járat útvonala.

A Keleti pályaudvar felé tartó 80-as, a Fischer István utca irányú 81-es trolibusz, valamint a Kelenföld felé tartó 907-es éjszakai járat az érintett útszakaszt elkerülve, a Ond vezér útja és a Szentmihályi úti megállók érintése nélkül, módosított útvonalon, a Füredi utcán keresztül közlekedik: a járatokra az Álmos vezér útjánál a 82-es troli megállójában, a Vezér utcánál a 419-es csömöri járat megállóhelyén, majd a Füredi utcában a Szentmihály út kereszteződése előtt lehet felszállni.

A munkavégzés ideje alatt az Örs vezér tere felől indulók a Szentmihály út és az Ond vezér útja környékét a Füredi utca felé közlekedő 80-as és 81-es trolibuszok mellett a H8-as, a H9-es HÉV vagy a 44-es, a 45-ös, illetve a 67-es busz Rákosfalva H megállójából gyalogosan is elérhetik. További lehetőség a 80-as vagy a 81-es trolival a Füredi utca / Szentmihály út csomópontjáig utazni, majd ott az ellenkező irányú trolira átszállva a kívánt megállóig utazni.

A Szentmihály út, illetve az Ond vezér útja környékéről a Keleti pályaudvar felé tartó trolikra a Füredi utcai ideiglenes megállókat gyalogosan elérve, vagy az Örs vezér tere felé tartó trolikról az Ond vezér útja / Füredi utca csomópontban az Álmos vezér útja megállóban átszállva lehet felszállni.