Az M3-as metró közlekedése az április 21-i áthelyezett munkanapon

A 2018. április 30-i pihenőnapot április 21-én (szombaton) dolgozzuk le, ezért április 21-én a fővárosi közösségi közlekedési járatokkal munkanapi menetrend szerint lehet utazni. Az M3-as metró a hétköznap megszokott közlekedési rend szerint 20:30-ig Kőbánya-Kispest és Lehel tér között közlekedik.

Április 20-án (pénteken) a közösségi közlekedési járatok a tanítási napokon érvényes munkanapi (illetve ahol van ilyen, ott a hétfőtől csütörtökig) menetrendjük szerint járnak.

Az éjszakai közlekedésben az április 20-ról 21-re virradó éjszaka munkanapi menetrend lesz érvényben. Az M2-es és az M4-es metró a pénteken éjjel megszokott módon hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig közlekedik.

Április 21-én (szombaton) az iskolaszünetben érvényes pénteki munkanapi menetrend lesz érvényben Budapesten. Az M3-as metró a munkanapokon megszokott közlekedési rend szerint 20:30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár. Lehel tér és Újpest között ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat. Este, 20:30 után a teljes vonalon pótlóbusz viszi az M3-as metró utasait.

A május 1-i ünnepnaphoz kapcsolódó hosszú hétvégén is változások várhatók, április 28-án (szombaton) az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz közlekedik, a további három napon, április 29-én (vasárnap), 30-án (hétfőn) és május 1-én (kedden) teljes üzemidőben Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek az M3-as metró szerelvényei. A hosszú hétvége közlekedésével kapcsolatban a BKK hamarosan további tájékoztatást ad.