Autóbusz jár a H7-es HÉV helyett két novemberi hétvégén karbantartás miatt

Két egymást követő novemberi hétvégén, 2018. november 17-18-án és 24-25-én nem közlekedik a H7-es HÉV, helyette pótlóbusz viszi az utasokat a Boráros tér és a Szent Imre tér között, mert a MÁV-HÉV Zrt. karbantartási munkákat végez. A Karácsony Sándor utca HÉV-állomás és a Csepel HÉV végállomás környéke a Szent Imre térről induló buszjáratokkal érhető el.

Nem jár a H7-es HÉV két egymást követő novemberi hétvégén, 17-18-án és 24-25-én, helyette pótlóbusz viszi az utasokat a Boráros tér és a Szent Imre tér között A Szent Imre tér és a Csepel HÉV végállomás között a 38-as buszcsalád járataival, továbbá a 35-ös, a 36-os, a 71-es, a 148-as, a 151-es, a 152-es vagy a 159-es busszal utazhatnak, melyeken a H7-es pótlóbuszon kezelt jegyek ezen a szakaszon érvényesek. A H7-es pótlóbusz a Boráros téri buszvégállomáson a 23E járat felszállóhelyéről indul, a HÉV vonalával párhuzamosan halad, útvonala és megállóhely-listája térképes felületen követhető nyomon a BKK FUTÁR útvonaltervező oldalán: http://futar.bkk.hu/route/BKK_HK63?layers=GSVB. A 38-as autóbuszcsalád egyes kora reggeli és késő esti indulási időpontjai módosulnak a pótlóbuszokhoz történő csatlakozás biztosítása érdekében.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. november 16.

Budapesti Közlekedési Központ