Átépítik a Csanády utca egy szakaszát, változik a közösségi közlekedés Újlipótvárosban

Budapest, 2022. június 24. – Átépítik, és emiatt lezárják a közúti forgalom elől a XIII. kerületi Csanády utcát a Hollán Ernő utca és a Kresz Géza utca között június 27-e, hétfő és augusztus 31-e, szerda között. A korlátozás miatt a 15-ös és a 115-ös buszok, valamint a 76-os trolibusz módosított útvonalon közlekedik.

A 76-os trolibusz a Keleti pályaudvar felé a Csanády utca helyett a Kárpát utca – Gogol utca – Váci út útvonalon közlekedik. A járat nem érinti a Hegedűs Gyula utca és Csanády utca (Lehel tér M) megállókat, viszont megáll a 75-ös trolibusz Ipoly utca és a 15-ös és 115-ös buszok Gogol utca megállójában, a Lehel téren pedig az M3-as metrópótló busz Kőbánya-Kispest irányú megállójában.

A 15-ös és 115-ös buszok az északi végállomások, a Gyöngyösi utca és a Göncz Árpád városközpont felé a Szent István körút – Váci út útvonalon járnak. Az autóbuszok nem érintik a jelenlegi Szent István körút, Radnóti Miklós utca, Csanády utca (Lehel tér M) megállókat, ezek helyett a Szemere utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen, a Nyugati pályaudvarnál a buszvégállomás mellett a Váci úton, valamint a 73-as trolibusz Balzac utcai megállójában állnak meg.

A Csanády utca átépítésével kapcsolatban további információkat találni a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. oldalán.

Figyelem! A 15-ös és a 115-ös buszok a belső-ferencvárosi szakaszon is módosított útvonalon közlekednek július 17-ig. Erről a BKK oldalán találni bővebb információkat. 

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.